banner333

banner309

Kelkit'te 2. Rafting Şenliği Yapıldı

Kelkit'te bu yıl ikinci kez düzenlenen Kelkit Rafting Şenliği 7'den 70'e büyük ilgi gördü.

Kelkit 29.04.2013, 17:58
Kelkit'te 2. Rafting Şenliği Yapıldı
banner400
 Kelkit'te bu yıl ikinci kez düzenlenen Kelkit Rafting Şenliği 7'den 70'e büyük ilgi gördü. Şenliğin en ilginç takımlarından birisini de ilçede taksicilik yapan ve hayatlarında ilk kez rafting botuna binenler oluşturdu.


Kelkit
 Belediyesi tarafından organize edilen 2. 
Kelkit Rafting Şenliği, Erzincan'dan gelen 3 spor kulübü, 4 bot ve bir kano ile Kelkit Çayı üzerinde gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da can yeleği ve kaskını alarak botun üzerinde varış noktasından bitiş noktasına kadar heyecan dolu anlar yaşadı.

Stadyumdan Öğretmenevi önüne kadar yaklaşık 2 kilometrelik parkuru Kelkit Çayı üzerinde kat eden sporcular daha sonra denemek isteyen vatandaşları da botlara bindirdi.

Takımlar arasında en ilginçlerden birisini ise taksicilikle uğraşan 4 kafadar oluşturdu. Sürekli oturarak çalıştıkları için hem spor olsun hem de heyecan olsun diyerek botlara binen taksiciler parkuru sorunsuz olarak tamamladı.

Havanın da güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaşlar botların geçişini büyük bir heyecanla izlerken, rahat bir rafting imkanı sunan Kelkit Çayı sporcularda kötü bir imaj bırakmadı.

Belediye Başkanı Muammer Duran, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları Rafting Şenliğinin her geçen yıl yaparak, geleneksel hale getirmek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hamidullah Özel ise vatandaşları rafting ile tanıştırdıklarını belirterek, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Erzincan Üzümlü Spor Kulübü Başkanı Hasan Keleş de "Güzel bir suyumuz var. Bu tür etkinliklere katkı sağlamak istiyoruz. Bu mevsim itibarıyla Kelkit çayının rafting için uygun olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin bütün rafting yapan kulüpleriniKelkit'te ki bu etkinliğe gelmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Erzincan Rafting İl Temsilcisi Hakan Soylu da "İki yıldır Kelkit ilçemizde yapılan bu şenliklere katılıyoruz. Kelkit çayı bir ve ikilik rapidlerin olduğu, vatandaşların sevebileceği güzel ve tehlikesiz bir parkur. Amacımız burada Kelkit'e de raftingi tanıştırıp sevdirmek." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38