banner333

banner309

Kelkit'in Kültür Envanteri Projesine Start Verildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kelkit Belediyesinin sunmuş olduğu “Kelkit'in Kültür Envanteri” projesine destek verdi.

Kelkit 26.06.2013, 13:15
Kelkit'in Kültür Envanteri Projesine Start Verildi
banner400
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında Kelkit Belediyesi tarafından DOKA’ya sunulan TR90/11/DFD “Kelkit'in Kültür Envanteri” projesi için onay çıktı.

Kelkit Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre:

Anadolu’nun kalbinde birçok medeniyete beşiklik yapmış olan Kelkit,Kelkit Belediyesi olarak sürekli proje ürettiklerini dile getiren Belediye Başkanımız Muammer Duran, “Kelkit'in Kültür Envanteri” projesi ile taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarıyla dikkat çeken önemli bir ilçedir. Geçmişten geleceğe bir miras olarak devredilen kültür varlıkları her şeyden önce kayıt altına alınmalı, tanımlanmalı, tanınmalı, korunmalı ve büyük bir özenle gelecek nesillere aktarılmalıdır.” Bizim ve bizden önceki medeniyetlerin birer yadigârı olan taşınmaz kültür varlıkları aynı zamanda insanlık tarihinin önemli belgeleridir. Bu değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve bilim dünyasıyla buluşturulması ise ayrı bir önem arz etmektedir.

"Kelkit Kültür Envanteri" kitap, Belgesel, Türkülerimiz, Manilerimiz Hikâyelerimiz, Satala Antik Kentimiz,Görsel Eksiklerimiz, Turnalar, Tarihi Gezinti yerlerimiz, Doğal Güzelliklerimiz, Yaylalarımızın tanıtımı CD, DVD, Dergi ve Geniş Kapsamlı Kitap 230 yıllık geçmiş Tarihimizi, Doğal ve Kültürel yaşantımızı bu amaçla hazırlanmış olup, hem bu alandaki boşluğu dolduracak hem de ilçemizin daha yakından tanınmasına katkı sağlayacaktır.  Kelkit sözlü kültürünü kayıt altına alma çalışmalarında önemli bir düzeye gelinmesi; kültürünü koruma ve yaşatma adına önemli hizmetlerdir.

Büyük bir özveriyle hazırlanan bu Kitapların, Belgesellerin, Türkülerin başta meraklıları olmak üzere kültür severler ve ilim adamlarımız tarafından ilgiyle okunacağına inanıyorum. Kelkit'in taşınmaz kültür varlıklarını ve sözlü kültürümüzün mühim bir bölümünü yansıtan bu önemli “Kelkit Kültür Envanterini”  hazırlayanlara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45