banner333

banner309

Kelkit Esnafları Kepenk Kapatmaya Başladı!

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde; esnaf birer birer kepenk kapatıror. İlçenin tek caddesi olan Aydın Doğan Caddesinde kapanan işyeri sayısı gün geçtikçe artıyor.

Kelkit 22.02.2017, 13:26
Kelkit Esnafları Kepenk Kapatmaya Başladı!
banner400

Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde; esnaf birer birer kepenk kapatıror. İlçenin tek caddesi olan Aydın Doğan Caddesinde kapanan işyeri sayısı gün geçtikçe artıyor.

Önceki yıllarda Aydın Doğan Caddesinde işyeri açmak için kiralık dükkân bulamayan vatandaşlar mahalle aralarındaki derme çatma yerleri onararak işyeri haline getirirken; bu gün ise caddenin istediği yerinde, istediği büyüklükte boş dükkan bulabiliyor.

Ticari faaliyet anlamında zor günlerin yaşandığı ilçede boşalan dükkânları kiralayacak girişimci bulunamazken, kapanan iş yerleri, caddenin canlı görüntüsünün kaybolmasına da neden oluyor.

TÜİK verilerine göre her geçen yıl nüfus artışının yaşandığı ilçede, kâğıt üzerindeki bu artışın neden caddeye yansımadığı merak ediliyor. Büyük market zincirlerinin olumsuz yöne etkilediği ticari faaliyetler, gelişme ile birlikte değişen alışveriş alışkanlıkları ve daha birçok sebebin neden olduğu mevcut durum ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiği ortadayken, onlarca esnafın siftahsız dükkân kapatması ise gelecekte ilçeyi bekleyen ciddi tehlikelerin habercisi oluyor.

Her yıl nüfus istatistiklerine göre ilçenin göç aldığı açıklanırken, bu artışın ticari faaliyetlere neden yansımadığının araştırılması gerektiğini ifade eden ilçe esnafı, “İlçemizin nüfusu tabelada 31 Bin 977 olarak görünüyor. Nerede bu kadar insan bizler sabah sekizden akşam sekize kadar işyerimizde bekliyoruz ama ne gelen var ne giden, siftahsız dükkân kapatarak evimize geldiğimiz gibi gidiyoruz. Aslında geldiğimiz gibide gidemiyoruz, borçlanmış bir şekilde gidiyoruz. Çünkü bu işyerlerinin elektrik, su, yakıt, işçi maaşı, kira, v.s günlük onlarca gideri var.  İş yapıp yapmadığın kimsenin umurunda olmaz, dükkân sahibi kirayı, elektrik dağıtım şirketi faturanın ödenmesini, İşçi maaşını ister. Bizim çoluk çocukta ne yerin ne içer Allah bilir” diye sıkıntılarını dile getirdi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Hakan çalık 7 yıl önce
Allah dahada beter etsin inşAllah hiç açık dükkan kalmaz çünkü bu millet nezaman vagon olmakdan kurtulursa ozaman memleketim kalkınma saglar hani herşey mükemmel diyenler
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48