banner333

banner309

Kahvehane Değil Süthane

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bir kahvehane müşterilerine çayın yanında organik köy sütü de satıyor.

Kelkit 03.01.2014, 08:22 03.01.2014, 08:24
Kahvehane Değil Süthane
banner400

 Yaklaşık 5 yıldır sadece kış mevsiminde sıcak süt servisi yapılan işletmedeki bu hizmet her kesimden büyük beğeni topluyor.


İlçenin pazar yeri mevkiinde 6 yıldan beri kahvehane işleten 42 yaşındaki MuratBalcı, kış mevsiminde kimi günler 25 litreye kadar sıcak süt satıyor. Günlük taze olarak köyden gelen süt, ısınmak amacıyla kullanılan sobanın üzerindeki tencerede kaynatıldıktan sonra demlikle birlikte çay kazanının üzerine konuluyor ve müşteriye sıcak bir şekilde servis ediliyor.

Özellikle ilçeye dışardan gelenlerin süt satışına hem hayret ettiklerini hem de beğendiklerini ifade eden işletme sahibi Balcı, sütü aldığı arkadaşının bile gelip kahvede süt içtiğini söyledi. Sütü ilçeye bağlı Aksöğüt köyünden temin ettiğini kaydeden Balcı, kendisinden başka kahvelerde de süt satılmasına rağmen işlerinin iyi olduğunu ifade etti. Balcı, gösterilen ilgiyle birlikte bir taraftan Kelkit Çayını bir taraftan da Avrupa’nın en büyük organik süt tesisinin bulunduğu ilçede Kelkitsütünü tanıttıklarını da kaydetti.

“ÖNCE ŞAŞIRIYORLAR SONRA VAZGEÇEMİYORLAR”

İlçeye dışardan gelenlerin arkadaşları ile oturdukları ortamda “Gel sana süt söyleyelim” ifadesiyle birlikte önce şaşkınlık yaşadıklarını, “Süt evde olur, kahvede ne işi var” diyenlerin bile olduğunu dile getiren Balcı, müşterilerin gelip sütün tadına baktıktan sonra vazgeçemediklerini ifade etti.

Kimi zaman gün içerisinde en iyi parayı süt satışından elde ettiklerini belirten Balcı, çayla aynı fiyata sattıkları sütü, çay bardağında 50 kuruş, su bardağında da 1 liraya müşteriye sunduklarını söyledi.

Sütü sadece kış aylarında satmalarının sebebini de açıklayan Balcı, “Arazideki hayvanın sütü hemen ekşiyor o nedenle sadece kış aylarında hayvanlar içeri girince süt satıyoruz.” dedi. Sütün kaynadıkça lezzetinin arttığını dile getiren Balcı, dileyen müşterisinin şekersiz, dileyenin kahve ile dileyenin ise Nescafe ile sütü tükettiklerini ifade etti.

Süt satışı ile hem ekonomik olarak hem de toplumsal olarak katma değer sağladıklarını ifade eden Balcı, “Bunları değerlendirmek, piyasaya sürmek önemli. Ben işletmeciyim bu işi gidebildiği yere kadar götürmeye çalışıyorum. Bende hergün süt içiyorum. Hem toplumsal açıdan hem de sağlık açısından faydalı bir şey” diye konuştu.

Balcı, daha çok Cumartesi günü sattıkları sütün en çok sabah 9’dan 13’e kadar tüketildiğini belirterek, “13-15 saatleri arasında emekli kesimi, 18-22 arasında da genç ve esnaf arkadaşlarımız gelir sütlerini içer, teşekkür eder ve giderler” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48