banner333

banner309

Eğitim Bir Sen Kelkit'te.

Eğitim-Bir-Sen. Üniversite Temsilcileri, Kelkit Aydın Doğan MYO, Kelkit Osman Nuri Efendi KYK ve Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO İşyeri temsilcileri ve üyelerinin katılımı ile yeni yılın ilk istişare ve değerlendirme toplantısını Kelkit’te gerçekleştirdi.

Kelkit 06.01.2017, 20:01
Eğitim Bir Sen Kelkit'te.
banner400

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Kelkitte Düzenlenen Yemekte Buluştu

Eğitim-Bir-Sen. Üniversite Temsilcileri, Kelkit Aydın Doğan MYO, Kelkit Osman Nuri Efendi KYK ve Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO İşyeri temsilcileri ve üyelerinin katılımı ile yeni yılın ilk istişare ve değerlendirme toplantısını Kelkit’te gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube başkanı Emin Özel’in yaptığı konuşmada Eğitim-Bir-Sen bir milyon kamu çalışanı olarak Türkiye’nin en büyük, en özgür, en medeni sivil toplum kuruluşudur. Bizde bunun üyesi olmaktan gurur duyuyoruz hiçbir zaman üyelerimizin cebine kesesine bakan bir yönümüz olmadı aynı zamanda insan onuruna yakışır yönetim, ücret ve her türlü haklarının korunmasını, insanların onurlarını ön plana çıkararak medeni bir şekilde yürütülmesini dava bildik. Aslında sendikaların hiçbir zaman amacı olmaz, olmamalı çünkü amaç insanın onuru saygınlığı yaşam tarzının ne olduğuna düşüncesinin fikrinin ne olduğuna bakılmaksızın hakkın hakkaniyetin adaletin sürekliliğini sağlamak ve doğrunun her zaman yanında olmaktayız. Biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak toplumda üzerine düşen en büyük görevleri de sırtlanmak zorunda büyüklükle övünmek yerine büyüklüğün gerektirdiği insanlığın, Müslümanlığın, ülkemizin coğrafyamızın kanayan yaralarına merhem olmak ve taşın altına elimizi hatta gövdemizi koymak zorundayız ve sorumluluğu içindeyiz. Eğitim-Bir-Sen. bir kanunla kurulan anayasal haklar çerçevesinde yasal bir örgüt olarak memur ve çalışanların her zaman yanındayız.

Memur sen bir sendika değil sendikaların çatısıdır.

Eğitim-Bir-Sen. Bugün itibarıyla bir milyon üyeye sahip on bir iş koluna sahiptir. Kamuda çalışan memurların mesleğe bağlı olmaksızın çalıştığı kurama göre sınıflandırılan on bir hizmet kolu vardır. Bunların en büyüğü de Eğitim-Bir-Sen’dir. Bu yıl 25.inci kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağız. On bir iş kolunun en büyüğü olmakta bizlere iş kolunda ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Özetle yapacak edilecek çok yol var eğrilikler, yanlışlıklar, yozlaşmalar çok fazla birde çağımızın bir sorunu ’da bireyselleşme bizde her şey benim olsun kavramı yok biz buna karşıyız bencilliğin olduğu yerde ortak yaşam alanı kaybolur. Samimiyet dostluk, iyi niyet arkadaşlık ilişkileri kaybolur. Menfaata dayalı bir sistemin yürümesinde doğru değildir. Dolayısıyla günümüzde sendika örgütlenmesi çalışanların doğal hakkıdır verilen hakların en iyi şekilde kullanılmasıdır. Bu kapı herkese açıktır, burada herkese her fikre yer vardır. Her şey inanma ile onurlu duruşla olur.

Sendikacılığın temeli çalışanların özlük, mali ve çalışma koşullarını iyileştirmektir. Bununla sınırlı kalmayıp Ortadoğu’daki Türkmenlere, Halepe ve güneydoğudaki yoksul ve muhtaç sahibi insanlara birçok yardımları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Dedi.

Eğitim-Bir-Sen. 2 nolu şube yönetim kurulu üyesi olan Orhan Üçelin yaptığı konuşmada ise sendikacılık bir deniz dalgası gibidir. Sendikacılık bilinci resmi ve legal olmakla beraber hak aramanın resmi yoludur. Bizler sizlerle varız sizlerle birlikteliğin gücünü kullanıyoruz yan yana durmanın bereketine inanıyoruz. Her şey bir kişi ile başlar temel noktamız insandır görev yaptığınız kurumlarda herkesin bilinçli ve haklarımızı bilmemizde katkı sağlıyor. Bizlere verilen sorumlulukları yerine getirilirken bunların mobinge maruz kalmadan insan haysiyetini insan şerefini, onurunu kıracak durumlara maruz kalmadan yapmak, bunu yaparken de haklarımızı bilmeliyiz. Öncelikle üzerimize düşen görevi layıkıyla zamanın da ve istenilen şekilde yapmalıyız. Kanunsuz emir emir değildir bunu herkes bilmelidir. Devlet bizim devletimizdir değerlerimiz asla devletin karşında olmaz olamaz bizler memur sen olarak hak ararken kanun ve yasalar çerçevesinde hep hareket ettik etmeye de devam edeceğini belirterek, Katılımı ile katkı sağlayan değerli üyelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Ekrem Turhan konuşmalarında Sendika ailesi olarak katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz sizlerin katılımları beni mutlu etti ve onurlandırdı. Yeni dönem için de sorumluluk aldık birlik ve beraberlik için katkı sağlayacağız, geçmiş yıllarda yaptığımız başarılı çalışmaları bu yılda devam edeceklerini belirterek üye sayısın daha da artacağını söyledi.

Prof. Dr. Bahri Bayram ise gelişmiş olan toplumların tümünde sendikalaşma gerçekten çok önemlidir vurgusuna değinerek ülkemizi hedef alan son günlerdeki menfur terör saldırıları karşı bizlerin böyle toplantı ve örgütlenerek bir araya gelerek vatandaşlığımı pekiştirmenin, ülkemize sahip çıkarak bu menfur saldırılara karşı verebileceğimiz en büyük cevap olacaktır. Ülkemizin birliğe kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bizlerde hep bir arada olmamız kardeşliğimizin ve bütünlüğümüzün adına bir harekettir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38