banner333

banner309

Gümüşhane Tek Ses Tek Yürek Oldu

Gümüşhane  Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)  koordinasyonunda tüm siyasi partiler, vakıf ve dernekler ile sendikaların  ve Gümüşhanelilerin destek vererek tek yürek olduğu  ‘Gümüşhane Teröre Karşı Tek Ses Tek Yürek’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

İş Dünyası 13.12.2016, 22:42 15.12.2016, 08:24
Gümüşhane Tek Ses Tek Yürek Oldu
banner400
10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da  meydana gelen   ve  37'si polis, 7'si sivil olmak üzere 44 vatandaşımızın  şehit olduğu terör saldırısı sonrasında  tüm Gümüşhane kamuoyu Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız  önderliğinde bir araya gelerek ortak bir basın bildirisi yayınlandı.

Etkinlik kapsamında Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü önünden saygı durusu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla  başlayan yürüyüş Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne kadar sloganlar eşliğinde halkın yoğun bir katılımıyla devam etti. Yürüyüş boyunca tüm terör örgütlerine ve  bu örgütleri destekleyen tüm dış güçlere lanet  okuyarak  nefret kusan  sloganlar atılırken, yaşlısı genci, öğrencisi, işçisi tüm Gümüşhane kol kola girerek  bu lanet saldırıları  düzenleyerek vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışan hainlere birlik ve beraberlik dersi verdi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Gümüşhane haklıda geniş bir destek verirken,  etkinlik kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü önünde Tüm Gümüşhane adına odamız Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay İl Emniyet Müdürü Sayın Orhan Kar’a Türk bayrağı ve çiçek takdim ederken, görevli polis memurlarına da İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısında  şehit ve gazi olan polis arkadaşları onuruna çiçek takdim ederek baş sağlığı diledi.

Etkinlik kapsamında konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş’ de  hiçbir terör eyleminin  pis oyunlarla bu milleti ve ülkeyi bölmeye çalışan hiçbir hainliğin bu ülkeyi bölemeyeceğini söyleyerek gerçekleşen hain saldırıyı kınadı.Vali Memiş, şehit olan polis ve vatandaşlara da Allah'tan rahmet dileyerek gazi olan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay’ın hazırlayarak Tüm Gümüşhane adına  okuduğu Basın Bildirisi;

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
Şair  bu mısraları bugünleri düşünerek söylemiştir.

Bu bildiriyi bütün Siyasi Partilerimizle, Sendikalarımızla, Meslek Odalarımızla, Vakıflarımızla, Derneklerimizle, Kamu ve Özel Sektör  Kurumlarımızla  beraber hazırladığımızı bilmenizi  isterim.

Vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY diyor ki;

Arkadaş!  Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği   günler Hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bugün bu sorumluluk bilinciyle, bizlerde Şiran İlçemizle buradayız…  Kelkit İlçemizle buradayız… Köse İlçemizle buradayız…Torul  İlçemizle buradayız…. Kürtün  İlçemizle buradayız…

Analarımızla, Bacılarımızla, Gençlerimizle, Kardeşlerimizle buradayız Hep birlikte Gümüşhane’yiz   hep birlikte Türkiye’yiz.
Ne idüğü belirsiz birkaç soysuzun bu ülkeyi  ve Yüce TÜRK MİLLETİNİ yıldıracaklarını zannetmeleri kadar aptalca bir durum olamaz.
10 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da  meydana gelen hain saldırı; 38 vatan evladını şehit etmiştir. Saldırı polislerimize değil; Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Yüce Türk Milletine yapılmıştır.

Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacaklardır. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar,  Türk Milletinin geçmişinden habersizdirler. Bu Millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş ve bu kökü artık nerde olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir; vermeye de devam edecektir. Bundan bütün milletimiz emin olmalıdır.

Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse  dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki;  bu millet  tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir.

Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz.

 Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları  bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi?

Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane de yaşayan bütün vatandaşlar olarak;  bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak  bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan  güvenlik  güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı  bütün dünya duysun.

Bu soyu bozuk, sütü bozuk vatan hainlerinin bu ülkeyi parçalamaya dönük eylemlerini şiddetle, nefretle ve esefle kınıyoruz.

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ, ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve adı her  ne olursa olsun uzantıları gerekli cevabı misliyle alacak;Türk Milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklardır.
Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır.Bizlerde  Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu buradan hep beraber haykırıyoruz.

15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de  mezara gömeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  ile 10 Aralıkta İstanbul’da, 15 Temmuz’da Türkiye’mizin değişik yerlerinde; bütün geçmiş zamanlarda da vatanı için can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz.
 Yine kanlarını bu vatan için sebil eden gazilerimize de  sağlık; esenlik temenni ederek, bütün şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kere daha  saygıyla eğiliyoruz.
Bütün dünya duysun!

Yüce Mevla şahit olsun ki bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek.  Bütün dünya bunu böyle bilsin.

YÜCE MİLLETİMİZİN BAŞI  SAĞ  OLSUN….

Sağ olun, var olun,  Allaha emanet olun,   Gümüşhane adına    İsmail AKÇAY

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayarak   İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Gümüşhaneliler  bildiri okunurken de Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Akçay’ın    önderliğinde attıkları sloganlarla  terör örgütüne ve tüm destekçilerine  lanet okudular.
Vatandaşlar eşliğinde kuran tilavetiyle birlikte bu topraklar için şehit veya yaralanarak gazi olmuş tüm vatan evlatları için yapılan duaların ardından  Gümüşhanelilerin şehit olan güvenlik güçlerimiz için İl Emniyet Müdürlüğüne başsağlığı dileklerini iletilmesiyle son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09