Eşraf'ta Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra Gümüşhane lezzetleri de tanıtıldı

Osmanlı Mutfağı Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı ve Türkiye Lezzet Hareketi Derneği Kurucusu Hemşerimiz Metin Uçar'ın, İstanbul Florya'da bulunan Eşraf Osmanlı ve Türk Mutfağı restoranında düzenlenen etkinlikte kuzine ateşinde geleneksel reçetelerle Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra Gümüşhane lezzetleri de tanıtıldı.

İş Dünyası 21.10.2018, 10:36 21.10.2018, 13:30
Eşraf'ta Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra Gümüşhane lezzetleri de tanıtıldı

Etkinliğin ev sahibi Metin Uçar "Osmanlı ve Türk mutfağının gerçek tarifleriyle birlikte hazırlanıp tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bizlere bu lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük bir görev düşüyor. Bu hususta düzenlediğimiz etkinlik ile birlikte geleneksel mutfağımızın dünya mutfağından daha büyük bir öneme ve zenginliğe sahip olduğunun bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Eşraf olarak Osmanlı ve Türk mutfağı konusunda İstanbul'da sayılı restoranlardan biri olduğumuz biliniyor. Lezzet ve hizmetten ödün vermeden Osmanlı ve Türk mutfağının en iyi şekilde tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikte Gümüşhane lezzetlerini de tanıttık. Zengin bir içeriğe sahip bu mutfağı tatmaları için herkesi Eşraf'a bekliyoruz" dedi.

Metin Uçar konuşmasının devamında; Ekinliğimiz içinde ve öncesinde, yoğun emek sarfeden Y. K. Üyelerimiz Meri Simyonidis, Haldun Tüzel, Ayfer Özmen ile kardeşlerim Mehmet Yılmaz ve Birol Akça'ya, Nefis NİLLA BELLA zeytinyağı tadımı için üyemiz, sevgili Nil Ünal'a, Leziz ALİ BABA şerbetleri için de sevgili Ali Güler'e çok teşekkür ediyor, tüm çalışmalarında başarılar diliyorum, dedi. 

İstanbul'un en özgün ve en güzel Osmanlı Saray Lezzetlerini sunan Eşraf Osmanlı ve Türk Mutfağı, Lezzet İşletmeleri Derneği kurucularından Metin Uçar ve ekibi, tadı damaklarımızda kalan muhteşem lezzetleri ile Türkiyenin en iyi mutfakları arasında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

,,

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45