banner333

banner309

Bu İnek Akıllı İnek

Tamamen çocukların süt içme alışkanlığına yönelik projelendirilen ‘Akıllı İnek’ gittiği her yerde -ki başlangıcı Erzincan’dan yapmıştı- ilgi odağı olmayı başardı.

İş Dünyası 04.12.2019, 15:26 11.12.2019, 14:07
Bu İnek Akıllı İnek
banner400

Tamamen çocukların süt içme alışkanlığına yönelik projelendirilen ‘Akıllı İnek’ gittiği her yerde -ki başlangıcı Erzincan’dan yapmıştı- ilgi odağı olmayı başardı.
Başta çocukların ve ebeveynlerin ilgi ile karşıladıkları Akıllı İnek; küçük bedenleri süt ve süt ürünlerine özendirmeyi aynı zaman da çocukları asitli içeceklerden uzak durmasını hedeflemektedir.
*
Akıllı İnek özellikle kışın sıcak ve normal, aromalı tek bir çeşit süt ve yaz aylarında aynı zaman da milli içeceğimiz olan ayranı keyifle içmemize olanak sağlıyor.
Haliyle Akıllı İnek böyle olunca adını da yükselerek hızlıca duyurmaya başladı. 
*
Gümüşhane asıllı Erzincanlı İşadamı Cemil Tanguroğlu projeyi tüm ülke sathına yaymak suretiyle son derece büyük, önemsenecek ve dikkat çeken bir aşama kaydetmiş oldu.
Bugüne kadar festivallerde açılışlarda dernek organizasyonlarında karşılaştığımız Akıllı İnek’ten gelen süt ve ayranı çocuklar başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, işadamları, vatandaşlar büyük bir merakla tadına baktı.
Tüm isimlerin ortak kanısı ise projeye destek olunması yönündeki görüşleri idi. Ve aynı zamanda projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılması konusundaki hemfikirleriydi.
*
Burada bir hatırlatma daha yapacak olursak Gümüşhane asıllı Erzincanlı İşadamı Cemil Tanguroğlu’nun ivme kazanan projesinin yurt genelinde yaygınlaştırılması çabalarının bayilikler ve bölge bayiliklerinin verilmesine ilişkin çalışmaları ile taçlandırılıyor olmasıdır. 0 (543) 629 29 29 nolu telefon sizlerden gelecek telefonlara hemen cevap verecektir.
Akıllı İnek gerçeği şimdi başta Sayın Tanguroğlu’yu seven her kesim tarafından büyük bir destek bekliyor. İvme kazanan proje daha da ileriye gitmek istiyor. Sadece günübirlik ifadelerle Akıllı İneğin yaygınlaştırılamayacağı ise gün gibi ortada. Erzincan’da açılışı yaptık gerisi Allaha emanet demekle bu iş olmaz.
*
Evet, Akıllı İnek kuşkusuz bir ivme kazandı, bir hareket getirdi sektörü hareketlendirdi ne ki şimdi Akıllı İneğin 81 il’de var olmaması adına gerçekten bir sebep var mı?
Bütün dünyanın gözü önündeki bu projenin bir ucundan tutulması gerekmiyor mu?
*
Cevabınız hayır ise;
Çocuklarınıza kola içirmeye devam.
Çocuklarınıza gazozu içirmeye devam.
Ne o hoşunuza mı gitmedi yazdıklarımız!
Evet, sitem etmekte haklıyız zira yerli ve milli proje Akıllı İnek için gereken önemin bu güne kadar yeterli olmadığı görüşündeyiz…
Ey devlet büyükleri, yetkililer, bu ülkeyi seven herkes Akıllı İnek için mutlaka sizlerin de söylemesi gereken birşeyler var.
*
Ama mutlaka.
Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra tekrar Akıllı İnek amacı doğrultusunda sözü çocuklarımıza getirelim.
Bir defa anne babaların istekli olmaları şart.
Çocuğuma ben organik süt ve ayran içiriyorum onları asitli ve kolalı içeceklerden uzak tutuyorum düşüncesini mutlaka idrak etmelidirler.
Çocukların o masum dünyasına Akıllı İneği sokmalıdırlar.
Çay da tek şey kullanılacak diye genelge çıkaran sayın valiyi gören bu ülke Akıllı İneği de görmelidir.
Akıllı İneğin son derece faydalı bir iş olduğunu dillendirmelidir.
Sütü sıcak ve soğuk ayranı bu kadar lezzetli içirme bir başka düzenek bugüne kadar yapılmadı.
Biz Akıllı İneği gerçekten çok seviyoruz
Ülke adına büyük bir yatırım olacağını biliyoruz
BİR AKILLI İNEK BİNLERCE SAĞLIKLI NESİL DEMEK
Buradan bir başlıkta biz atalım
Bir kampanya başlatalım.
Evet, ilan ediyoruz ve diyoruz ki
‘Süt içiyoruz, ayran içiyoruz. Çocuklarımıza sütü ayranı sevdiriyoruz ve bir akıllı ineğin sağlıklı nesiller demek olduğunu bir kez daha haykırıyoruz.
Akıllı İneğin yaygınlaştırılmasının ulvi bir görev olduğunu kanıksıyoruz.
Akıllı İnekten elde edilen organik süt ve ayranın çocuklarımız adına bir kazanç olduğunu asla unutmuyoruz.
*
SAYIN CUMHURBAŞKANININ BİR KEZ KONUŞMASI YETER
Akıllı İnek demişken proje hakkında devlet büyüklerimizden de söz etmiştik. Karizması bilinen Sayın Cumhurbaşkanının da bu konuya öncülük ederek destekleyen birkaç sözü gerçekten Akıllı İnek Projesine desteği artıracaktır.
Siyasiler tek başına bu işi başaramıyor olsa bile Akıllı İnek Projesi gerçeklerinin Sayın Cumhurbaşkanı ile buluşmasına öncülük edebileceğini düşünüyoruz.
Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanın da bu projeye destek veriyor haberi ayranın ve sütün daha fazla sevdirilmesine de yardımcı olacaktır. Çocuklar mutlaka ayranı ve sütü çok seveceklerdir.
Bugüne kadar Akıllı İnek ile tanışmayanlar ise gerçekten bu muhteşem buluşa kulak vermelidirler.
BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDA KULAK VERMELİDİRLER
Yerelden genele bu projenin basamakları yükseltilebilinir. Erzincan bu manada iyi bir hamledir. Akıllı İnek’in Anadolu’dan çıkması özümsenmelidir. Asitli içeceklere, kolalı içeceklere sırtınızı dönmenizi sağlayacak Akıllı İnek yerelde de en az metropol yerleşim sahalarında olduğu gibi dikkat çekecektir.
Milli kardeşim milli diyen her yurtsever Akıllı İneği sevecektir sevmemesi adın ad zaten bir sebep yoktur. Bu manada belediye başkanlıkları gerçekten önemli bir argümandır.

Akıllı İnek Projesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39