banner333

banner309

15.11.2016, 16:18

HAYAT YOLCULUĞU

 
Gerçekliğe yolculuk...
Hayatım, bu zorluklarla dolu. Beklenmedik anlarım zamandan yolculuğa çıkıyor. Benliğimin yorgunuyum,
Çaresizliğin düşmanı…
 Her gün sorguluyorum, törpülüyorum kendimi.
  Bu gibi durumlarım olmasa, nefes almaya, bu karanlıktan benliğimi kurtarmaya başlayacağım. Birçok karar kararsızlıktan iyidir biliyorum. Boğulacak gibi oluyor, zamana bırakıyorum. Nehir kadar hızlı, duru akıyor yetişemiyorum. Yolculuğa çıkmayı, nefes almayı ve benliğimi bulmayı kararlılık edindim. Ve yalnız kalmayı istedim. Beni bana bırakın, kendimi kendimde hayat bulayım.
  Yolculuğun sınırı yok, sonu da yok. Bilinmeyen karanlıktayım. Her yer sessiz, ürkek adımlarla ilerliyor çekimserliğimi gizleyemiyorum. Kaderimin son yolculuğunda, düşünmek tek yapmam gereken. Anlık bir kıpırtı, ışığa razıyım.
  Yoruldum, bileklerimi kaldıramaz haldeyim. Çaresizlik,  göz bebeklerimden daha belirgin. Gün ışığının giderek kaybolduğunu görüyorum. Kalpleri karartıyor, yolculuğun sonuna geldiğimi duyumsar gibi oluyorum. İçimi bir telaş sarıyor, kayboluyorum. İçimizdeki yolculuğu hiçbir tren istasyonu durdurmuyor, yolcu almama dahi müsaade etmiyor. Hava gittikçe kararıyor, bilinmedik bir ses dünyaya hâkim oluyor. Gün ışığı tamamen kayboluyor. Karanlık, ardı kesilmeyen gök gürültüsü ve kaçışan insanlar. Hiç bir yolculuk bu kadar etkilemedi. Kaçışan insanlar görüyorum.
  Bilinen tek ve önemli şey yolun sonuna geldiğim. Bu kaçış, benliğimi, huzuru bulmamı sağladı. Ve rüya’dan uyandım… Bunların bir gerçek olmadığını, biliyor anlamaya çalışıyorum. Yaşadığımız her hayat, gördüğümüz her rüya bir şeylerin başlangıcı veya sonuydu biliyorum. Bu rüyaya daldığım anda her sonun bir başlangıcı olduğunu bildiğim halde korkmuyorum.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09