banner333

banner309

Gurur Duyduk

Gümüşhane Şiran Yeniköylü Özgür Aydın Türkiye’de Çalışacağını Söyledi.

Gurbet 11.02.2019, 08:04 11.02.2019, 12:07
Gurur Duyduk
banner400

Heidelberg Üniversitesi’nde tıp okuyan Özgür Aydın, Almanya’daki en büyük kardiyoloji ödülünün sahibi oldu. Değişik branşlarda birinci olan 40 bilim adamı arasında yapılan yarışmada da Özgür’ün çalışması birinci seçildi.

Ödülü Dietz Verdi

Özgür ödülünü Almanya Kardiyoloji Topluluğu Başkanı Ordinaryüs Prof. Rainer Dietz’in elinden aldı.

Almanya’da Heidelberg Tıp Fakültesi 10. sömestri öğrencisi Özgür Aydın (26) Mannheim kentinde düzenlenen, çoğunluğu dünya çapında üne sahip bin 655 bilim adamı arasında birinci oldu. Özgür’ün, kalp dokularındaki proteinlerde elektrik akımının ölçümü sonucunda hastalığın erken teşhisi ve tedavisi ile ilgili projesi en iyi araştırma seçildi.

Bu ödülden sonra kalp alanında değişik bölümlerde yaklaşık 40 bilim adamının birincilik aldığı yarışma sonucunda birinciler arasında yeni bir yarışma daha düzenlendi. Özgür, burada da birinci gelerek kardiyoloji alanında Almanya çapında 2006 yılı en iyi araştırma ödülü alan Rudolf Thauner Ödülü’ne layık görüldü. Başarılı öğrenci 3 bin avroluk çekini ve başarı belgesini Almanya Kardiyoloji Topluluğu Başkanı Ordinaryüs Prof. Rainer Dietz’den teslim aldı.

Gümüşhaneli Bir Ailenin Çocuğu

Özgür, Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde Gümüşhaneli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının kömür madeninde çalıştığını belirten Özgür, “Diğer kardeşim de bilgisayar mühendisliği öğrenimi görüyor. Bu ödülü babama ve anneme götürebildiğim için son derece gururluyum” dedi.

“Türkiye’de Çalışacağım”

10. sömestri öğrencisi olan Özgür, aynı anda doktora tezini de yazıyor. Heidelberg Üniversitesi’nde özel izin ve kartlarla girebilen ileri teknoloji araştırma laboratuarlarında araştırmalarını sürdüren Özgür’ün en büyük amacı Türkiye’de çalışmak. Türkiye’ye büyük özlem duyduğunu belirten Özgür, bu konu hakkında şunları söyledi: “Almanya’da doğdum, büyüdüm. Dil konusunda, uyum konusunda hiçbir sorunum yok. Ancak burada devamlı dışlandığımızı hissediyorum. Öğrenimimi tamamladıktan sonra en büyük hedefim Türkiye’de çalışmalarımı sürdürmek. Ülkem için bir şeyler yapmak istiyorum. Çifte pasaportum var. Ancak açıkça söylemek gerekirse, burada istenmediğimizi bana hep hissettirdiler ”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48