banner333

banner309

Cansız, Müsteşar Yardımcılığı'na atandı

Gümüşhaneli hemşehrimiz Mithat Cansız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. Cansız, bu göreve atanmadan önce Maden İşleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Gurbet 06.04.2018, 22:22
Cansız, Müsteşar Yardımcılığı'na atandı
banner400

Gümüşhaneli hemşehrimiz Mithat Cansız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. Cansız, bu göreve atanmadan önce Maden İşleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine Mithat Cansız atandı. 12 Mart'ta ataması gerçekleştirilen Mithat Cansız, öncesinde Maden İşleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. İleri derecede İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Arapça bilen Mithat Cansız, evli ve bir çocuk babası. 

UMREK BAŞKANLIĞINI SÜRDÜRÜYOR 

Aralık 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği ve Ocak 2017 tarihinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevine atandı. Eş zamanlı olarak Turkish Kurulu Üyeliği, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile birlikte, Ulusal Madenlerde Rezerv ve Kaynak Raporlama Komisyonu (UMREK) Energy Company (TEC) Yönetim Başkanlığını da sürdürmektedir. 

Mithat Cansız, 1973 tarihinde Gümüşhane' Şiran Bahçeli köyünde doğdu. 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İşletme Bölümlerinden (Çift Anadal) mezun oldu. Lisansüstü eğitimini, 2003 yılında Almanya Münih Üniversitesi Uluslararası İşletme (MBA) bölümünde tamamladı. 2001-2007 yılları arasında Almanya'da Siemens AG Finansal Kontrol Bölümünde Finansal Kontrol Uzmanı olarak çalıştıktan sonra, yoğun olarak Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren bir Türk-Alman ortaklığı alt yapı firmasında İş Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bünyesinde Baş Proje Direktörlüğü pozisyonunda çalıştı. 2010-2016 yıllarında Turkish Petroleum International Company (TPIC) Yönetim Kurulu Üyeliği, TPIC Genel Müdürlüğü, TPIC Yönetim Kurulu Başkanlığı, TP Petrol Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu görevlerinin yanı sıra ülkemizi uluslararası iş arenasında temsil eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Türkiye-Brezilya İş Konseyinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye-Kolombiya İş Konseyinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve son olarak Türkiye-lrak İş Konseyinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11