banner333

banner309

Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu İstanbul’un En Büyük İlçesi Bağcılar’da yapılacak

Etkisi günümüzde de devam eden 19. yüzyılın büyük sufi, muhaddis, kelamcı ve fakihlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi (1813-1893) Hazretleri anısına uluslararası sempozyum düzenleniyor.

Gurbet 22.05.2013, 10:37
 Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu İstanbul’un En Büyük İlçesi Bağcılar’da yapılacak
banner400
 Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu İstanbul’un En Büyük İlçesi Bağcılar’da yapılacak.

Daha önce yaptığı uluslararası sempozyumlarla dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, şimdi de Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu’nu düzenliyor. 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, günümüzde de etkisi devam eden Günüşhanevi Hazretleri farklı yönleriyle anlatılacak.

Yaptığı ulusal ve uluslararası sempozyumlarla dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekliyor. Etkisi günümüzde de devam eden 19. yüzyılın büyük sufi, muhaddis, kelamcı ve fakihlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi (1813-1893) Hazretleri anısına uluslararası sempozyum düzenleniyor.

Bağcılar Retaj Royale Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında sempozyuma ilişkin bilgiler verildi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Sempozyumun Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, GÜSEV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hacı Osman Akgül, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan ve Bağcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Zafer Uçan’ın katıldığı toplantıda sempozyuma ilişkin bilgiler verildi.

“Gümüşhanevi Hazretleri adına uluslararası bir sempozyum düzenlemenin mutluluğunu dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Başkanlığımız döneminde beş yılda beşinci uluslararası sempozyumda birlikte olmanın heyecanı içindeyim. Daha önce Uluslararası Aliya İzzetbegoviç, Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi, Uluslararası Medya Sempozyumu ve Balkan Savaşları’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu’nu yaptık, dedi.

Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de sempozyumun içeriğine ilişkin bilgiler verdi. “Biz ölülerimiz ve geçmişimizle beraber yaşarız” diyen Gündüz, “Geçmişimizden güç alarak geleceğe yürürüz. Gümüşhanevi Hazretleri de bizim geçmişimiz. Bu abide şahsiyetler, kendi fikirleri etrafında oluşturdukları şuur ve yetiştirdikleri insan şuuruyla en güzel medeniyetlerin temsilcileri olmuşlardır” dedi.

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın katılımı ile açılışı yapılacak sempozyumda toplam 7 oturum gerçekleştirilecek ve 34 teblig sunulacak. Türkiye başta olmak üzere Rusya, İtalya, Pakistan, İsrail, Özbekistan ve Suriye’nin seçkin üniversiteleri ve akademilerinden katılacak bilim insanları sunum yapacak.


Gümüşhaneli hemşerimiz ve aynı zamanda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse sempozyumla ilgili yaptığı açıklamasında:

Yaklaşık 10 aylık bir çalışma neticesinde Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği ve Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) olarak ortaklaşa çalıştığımız Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Sempozyumu için nihayet sona yaklaştık. Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı, bilim kurulu üyeleri ve davetlilerle birlikte basın ve medya mensuplarına sempozyumun yapılacağı Bağcılar Retaj Royale otelde tanıtım toplantısı düzenledik. Sempozyumun yapılacağı mekan ve sempozyum içeriği hakkında bilgilere yer verildi.

1 Haziran Cumartesi günü saat 09:30 da başlayacak olan sempozyumumuz, 2 Haziran Pazar günü saat 16.30 – 18:00 saatleri arasında da kapanış oturumuyla son bulacaktır. Sempozyumda ağırlıklı olarak Gümüşhanevi ve Dergahı”, “Gümüşhanevi’nin Tasavvufi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin İlmi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin Hadis ve Tefsir İlmindeki Yeri”, “Gümüşhanevi Ekolü (Ziyaiyye)” ve “Gümüşhanevi’nin Tesirleri” ,  Yaşadığı döneme ait sosyal şartlar, bu döneme getirmiş olduğu yenilikler” teferruatlı olarak incelenecek. Sempozyuma, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 farklı ülkeden katılacak bilim insanları Gümüşhanevi Hazretlerinin, hayatı, eserleri ve günümüze etkisini anlatan sunumlar yapacak. Sempozyumumuzun Bağcılar’dan başlayarak ülkemize, dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Gümüşhaneli hemşerilerimizin de sempozyuma gerekli katkılarını sunmalarını bekliyorum. Herkesi sempozyumu takip etmeye davet ediyor, şimdiden katılan herkese teşekkür ediyorum. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49