banner333

banner309

Torul ve Kürtün’ün Doğalgaz Hayali Görünür Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretleri sırasında gündeme gelen Torul ve Kürtün ilçelerinin doğalgaz talepleri, ilçeye gelmeye başlayan altyapı malzemeleri ile görünür hal aldı.

Gündem 10.11.2023, 23:13
Torul ve Kürtün’ün Doğalgaz Hayali Görünür Oldu
banner400

Hem Torul, hem de Kürtün ilçelerine AKSA tarafından gönderilmeye başlanan malzemeler ile hayalin gerçekleşmesinde yeni bir aşamaya geçilmiş olurken, ilçelerde altyapı çalışmalarının 2024 yılı ile birlikte başlaması hedefleniyor.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, adları turizm ile anılan her iki ilçenin de doğalgaza geçişini sağlayacak çalışmaların başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başkan Şen, ilçe merkezinde bulunan altı mahallenin de doğalgaza geçişi için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü dile getirerek, “Aktarma istasyonumuzun yeri ile ilgili tespit ve tahsis işlemleri tamamlandı. İlçemizin üst tarafında bulunan alan aktarma istasyonu için uygun görüldü. Yıllardır beklediğimiz, her ortamda dile getirerek gerçekleşmesi noktasında gece gündüz çalıştığımız bir hizmet artık somut bir hal aldı. AKSA yetkililerimiz bir taraftan mühendislik işlerini tamamlarken bir yandan da altyapıda kullanılacak boru ve diğer malzemeleri ilçemize sevk etmeye başladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Gümüşhane ziyaretinde verdiği doğalgaz müjdesinin ardından çalışmaların hız kazandığına vurgu yapan Başkan Şen, “Fiziki çalışmalar en kısa sürede başlayacak. İlk kazmanın 2024 yılında vurulması ön görülüyor. Bizde Doğalgaz projesi öncesinde alt yapı çalışmalarımız için meclis kararlarımızı aldık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere Cumhur İttifakı’nın bileşenleri, milletvekillerimiz, il başkanlarımız bu hayalin gerçekleşmesi için gerekli adımları attılar. Belediye başkanları olarak bizlerde ısrarlı takiplerimizi sürdürdük. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ise yapılan sevkiyatı sosyal medya hesapları üzerinden “Bir büyük hayali daha ilçemize adım adım kazandırıyoruz. 2024 yılında ilçemizde başlayacak olan doğalgaz çalışmaları öncesinde 35.000 metrelik doğalgaz boru hattını oluşturacak olan malzemelerimiz bugün itibariyle AKSA yetkililerince ilçemize gelmeye başladı” ifadeleri ile paylaştı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27