banner333

banner309

Gümüşhane’nin Üç Büyük Mahallesinde Muhtarlar Değişti

Mahalli idareler seçimlerinde muhtarlık yarışının kıyasıya mücadelelere sahne olduğu Gümüşhane’de kentin en gözde üç mahallesinde muhtarlıklar el değiştirdi.

Gündem 04.04.2024, 17:08
Gümüşhane’nin Üç Büyük Mahallesinde Muhtarlar Değişti
banner400

Mahalli idareler seçimlerinde muhtarlık yarışının kıyasıya mücadelelere sahne olduğu Gümüşhane’de kentin en gözde üç mahallesinde muhtarlıklar el değiştirdi.

Gümüşhaneli vatandaşlar, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl  Genel Meclis Üyelerinin yanı sıra ikamet ettikleri mahallelerde ki muhtarlarını belirlemek için sandık başına gitti.

31 Mart tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminin tamamlanmasının ardından Gümüşhane kent merkezinde bulunan toplamda 14 mahallenin 9 tanesinin muhtarlıklarında değişiklikler yaşanırken, geriye kalan 5 mahallenin muhtarı ise güven tazeleyerek yeniden seçildi. Özellikle 10 tane adayın aynı anda yarıştığı bazı mahallelerde ise kıyasıya rekabet yaşandı.

Karaer’de 30 Yıllık Muhtar Değişti

Gümüşhane’de muhtarlık yarışının soluk soluğa geçtiği mahallelerden ikisi olan Karaer ve Karşıyaka mahallelerinde yaşanan muhtar değişiklikleri ise en dikkat çekenler oldu. Gümüşhane’nin en köklü mahallelerinden birisi olan ve kentin göz bebeği konumunda ki Karaer mahallesinde 30 senedir muhtarlık görevini yürüten Mehmet Kurtman, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde rakibi Niyazi Samet Ataman’a karşı kaybetti. 6 dönemdir muhtar olan Kurtman’a 12 oy farkla seçilen Ataman, Karaer Mahallesinin yeni muhtarı oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından Karaer Mahallesinin eski muhtarı Mehmet Kutman tarafından karara itiraz edilirken, Yüksek Seçim kurulunun söz konusu itirazı kabul etmediği öğrenildi. Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Kurtman, sandıkların yeniden sayılması için dava süreci başlatacaklarını ifade etti. 

Tek Kadın Muhtar, Koltuğunu Devretti

Kıyasıya yarışın yaşandığı mahallelerden birisi olan Karşıyaka’da ise yeni muhtar sadece 5 oy ile belirlendi. Seçimlerinde adaylığını açıklayan Hacı Turban, 2 dönem boyunca seçimleri kazanarak muhtarlık görevini 10 senedir layığıyla sürdüren ve kentin tek kadın muhtarı olan Arzu Ay’a 5 oy fark atarak Karşıyaka Mahallesinin yeni muhtarı oldu.

En Büyük Mahallede de Değişiklik Yaşandı

Gümüşhane’de bir başka değişim ise kentin en büyük mahallesi olan Hasanbey Mahallesinde yaşandı. Hasanbey Mahallesi muhtarı Hamza Bayrak, 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde yaşanan aday belirleme sürecinde Gümüşhane Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Belediye başkanlığına aday gösterilmeyen Bayrak, gerçekleştirilen seçimlerin ardından ise kontenjan üye olarak Gümüşhane Belediye meclisine seçildi. Hasanbey Mahallesi için Hamza Bayrak’tan boşalan muhtarlık koltuğuna ise seçimlerde mahalleli tarafından en fazla oyu alan İbrahim Karsan oturdu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin tamamlanmasından sonra Gümüşhane'nin 14 mahallesinin muhtarları şu isimlerden oluştu;

Akçakale Mahallesi: Uğur Şahin (Değişti)

Bağlarbaşı Mahallesi: Fahri Ölmez (Değişti)

Canca Mahallesi: Hasan Yenilmez (Değişti)

Çamlıca Mahallesi: Fatih Kolotoğlu (Değişti)

Eskibağlar Mahallesi: Musa Gündüz

Hacıemin Mahallesi: Hürriyet Yaşar Tarhan

Hasanbey Mahallesi: İbrahim Karsan (Değişti)

İnönü Mahallesi: Musa Ateş (Değişti)

Karaer Mahallesi: Niyazi Samet Ataman (Değişti)

Karşıyaka Mahallesi: Hacı Turban (Değişti)

Oltanbey Mahallesi: Emir Osman Yılmaz

Özcan Mahallesi: Feyyaz Yüce

Süleymaniye Mahallesi: Orhan Eryılmaz

Yeni Mahalle: Zikri Koyun (Değişti)
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58