banner333

banner309

Gümüşhane'de "Sarhoş Atlar Zamanı" İçin Etkinlik Yapılacak

Gümüşhane Kitap Kulübü, Gümüşhane İzcilik Kulübü ve Gümüşhane Belediyesi ortaklığında, Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi'nde "Sarhoş Atlar Zamanı" filmi gösterilecek.

Gündem 21.03.2024, 14:28
Gümüşhane'de "Sarhoş Atlar Zamanı" İçin Etkinlik Yapılacak
banner400

Gümüşhane Kitap Kulübü, Gümüşhane İzcilik Kulübü ve Gümüşhane Belediyesi ortaklığında, Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi'nde "Sarhoş Atlar Zamanı" filmi gösterilecek. Etkinlik, bu akşam (21 Mart Perşembe), Teravih namazı sonrası saat 21.00'da başlayacak.

2000 yapımı film, başta Cannes Film Festivali olmak üzere çok sayıda festivalden ödüller kazanan İranlı yönetmen Bahman Ghobadi'nin bir eseri. Filmde, İran-Irak sınırında yaşamını kaçakçılık yaparak sürdüren beş kişilik bir ailenin dramatik hikayesi anlatılıyor. Ailede anne ve baba ölmüş, bir kardeş de engelli ve hastadır. Kaçakçılık sırasında hayatını kaybeden babasının ardından evin reisi olmak durumunda kalan Eyüp, engelli kardeşi Madi'nin ameliyatı için de bir an önce para bulmak durumundadır.

Eyüp, büyük zorluklara göğüs gerse de şartlar nedeniyle kaçakçılıktan para kazanamaz. Kazandığı paraya da aracılardan alamaz. Bu durum karşısında henüz çocuk yaşta sayılabilecek olan ablası başka bir köyden kendinden yaşça büyük biriyle Madi’nin tedavisi karşılığında evlenmeyi kabul eder. Ancak damadın annesi düğün günü bu pazarlığı kabul etmez ve Madi’yi istemez. Pazarlığın bozulmasının ardından Madi geri verilir. Diyet olarak ta bir katır verilir.


Eyüp Madi’yi istemeyen ailenin verdiği katırı alarak kaçakçılarla beraber Irak’a gitmek için yola çıkar. Tam sınıra ulaştıklarında pusuya düşerler. Geri dönmek isteyen kaçakçılar bu kez de sarhoş durumda olan katırlarla mücadele etmek durumunda kalırlar. Filme adını veren bu sarhoşluk modern dünya ile gerçek hikâyelerden oluşmuş filmin dünyası arasında gelgitler yaşayan izleyicinin sarhoşluğudur aynı zamanda.

Etkinliğin ardından soru cevap şeklinde sohbetin gerçekleştirileceği ücretsiz film gösterimine tüm Gümüşhaneliler davet edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49