banner333

banner309

“Bu Yapılan Hiç Adil Değil”

Gümüşhane Belediyesi Ait Olan Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evinin SKM Haline Getirilmesine MHP İl Başkanı Mete Kaya Tepki Gösterdi.

Gündem 02.02.2024, 23:30
“Bu Yapılan Hiç Adil Değil”
banner400

Mevcut Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Gümüşhane belediye başkan adayı Ercan Çimen,  yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında, Gümüşhane Belediyesine ait olan Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi binasını seçim koordinasyon merkezi haline getirildi. Kültür Evi binasının SKM yapılmasına tepki gösteren ve durumu eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, belediyeye ait olan bir binanın mevcut belediye başkanının seçim çalışmaları için kullanılmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek, içerisinde bulundukları seçim yarışının adil olmadığı ve bu tür davranışların cumhur ittifakını zedeleyeceğini söyledi.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya özel açıklamalarda bulunan MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, Gümüşhane’de belediye başkan adaylarının ilkeli ve adaletli bir yarışının olmadığının altını çizerek, “Mevcut belediye başkanımız Ercan Çimen, seçim kampanyaları çalışmaları kapsamında kamu kurumlarını tamamen kendi kampanyasına alet ettiğini görüyoruz. Gümüşhane Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve bir kamu kurumuna ait olan, aynı zamanda belediye bünyesinde işletilen bir parkın içerisinde bulunan Hüseyin Nihal Atsız Kültür Evi binasını kendilerine seçim koordinasyon merkezi olarak açmışlar. Bu da yetmezmiş gibi belediyenin şirketi olan GÜMSAŞ’ta çalışan personelleri de kendi seçim çalışmalarında parti elemanı gibi çalıştırmaktalar. Burada çalışanlar üzerinde bir baskı kurulduğunu görüyoruz. Bu yapılan baskı hiç hoş değil, ortada maalesef adaletli bir yarışın olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

“Kamu Kurumlarını Kendi Çıkarı İçin Kullanıyor”
Mevcut belediye başkanının bu tür davranışlar içerisine girmemesi gerektiğini belirten Kaya, “Kurum ve kuruşlarını kendi çıkarları için kullanması kesinlikle doğru değil. Biz cumhur ittifakının ruhuna zarar vermeden güzelce barış içerisinde seçim kampanyası yürütmek arzusundayız. Fakat görüyoruz ki, devletin bütün imkânlarını kendi çıkarları için kullanıyor. Bu durum devletimize de büyük bir zarar vermektedir. Bu durum cumhur ittifakına da zarar vermektedir. Cumhur ittifakının ruhunu bozacak davranışlar içerisinde bulunuyorlar. Sonuçta Milliyetçi Hareket Partisi, kendisinin en güçlü rakibi. MHP’de cumhur ittifakının bir parçası. Bir güzel bir yarış olmasını diliyoruz fakat içerisinde bulunduğumuz durum bu yarışın adaletsiz olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07