banner333

banner309

Zigana'da Ölen 10 Dağcı Anıldı

Trabzon ile Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı'nda 5 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Gümüşhane'de anıldı.

Güncel 27.01.2014, 08:10 27.01.2014, 08:12
Zigana'da Ölen 10 Dağcı Anıldı
banner400

 Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde toplananTürkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) yetkilileri ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri, 25 Ocak 2009'daki çığda hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcıyı anmak amacıyla yaklaşık 3 kilometre yürüdü.


Yürüyüş, ölen dağcılar için Gümüşhane Valiliğince Zigana Dağı'nda yaptırılan anıtın önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından, anıt önünde tören düzenlendi.

Törene, Trabzon Valisi Abdil Celil ÖzGümüşhane Valisi Yusuf MaydaTrabzonBelediye Başkanı Orhan Fevzi GümrükçüoğluGümüşhane Belediye BaşkanıMustafa CanlıTorul Kaymakamı Recai Karal, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, TDF Başkanı Alaattin Karaca ve hayatını kaybeden dağcıların yakınları ile dağcılar katıldı.

Anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Gümüşhane Valisi Mayda, bu anma törenlerinin, ölenleri rahmetle anmak ve ileride yapılacak bu tür faaliyetlerde önlem almak açısından önemli olduğunu söyledi.

Ölen 10 dağcıyı rahmetle anan Mayda, "Kaybettiğimiz dağcılarımız, zirveyi yakalamış iyi sporculardı. Her yaşadığımız tecrübe ilerideki aşamalarda üzücü bir sonuca ulaşmamak için bize örnek oluyor. Umarım, gelecekte böyle acıları bir daha yaşamayız" dedi.

Trabzon Valisi Öz ise ölen dağcıların anısını yaşatmak ve geleceğe daha umutla bakmak istediklerini belirterek, "Geçmişten ders çıkarıyoruz. İnsan olmanın gereği olarak farklı etkinlikler mutlaka olacaktır. Bu etkinlikleri yaparken de riskleri vardır. Aynısı gerçek hayatta da vardır. Gerekli önlemi aldığımız zaman bu riskler belli ölçülerde azalacaktır. Takdir ve kaderse ne kadar tedbir alırsanız alın o kadere razı olacaksınız" diye konuştu.

TDF Başkanı Karaca da dağcılık sporunun tehlikeli ve riskli bir spor olduğunu dile getirerek, tedbirli olmak gerektiğini söyledi.

Anma töreni, ölen 10 dağcı için dua okunmasının ardından sona erdi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda, dağcılardan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37