Pırlanta Yüzük Nasıl Seçilmelidir?

Kadınların pırlanta konusunda zevkleri kesin olsa da damat adayları ya da eşler bu konuda inanılmaz bir kararsızlığa düşebiliyor. Bunun için sizlere ufak tefek bilgiler verelim.

Güncel 29.07.2016, 20:56 29.07.2016, 20:58
Pırlanta Yüzük Nasıl Seçilmelidir?

Kadınların pırlanta konusunda zevkleri kesin olsa da damat adayları ya da eşler bu konuda inanılmaz bir kararsızlığa düşebiliyor. Bunun için sizlere ufak tefek bilgiler verelim.


Öncelikle satın almayı düşündüğünüz tek taş pırlantayı ya da tek taş yüzüğü nikâhta takacağınız alyans ile birlikte gözünüzde canlandırmanız çok önemli. Şuna karar vermelisiniz alyansınız ile tek taş yüzük benzesin mi farklı mı dursun. Birbirini gölgelememesi adına birbirinden farklı olmasını tercih edebilirsiniz ya da sade modeller seviyorsanız birbirini ortaya çıkartsın diye benzer modeller düşünebilirsiniz. 

Pırlanta tektaş yada beştaş seçimi yaparken önemli etkenlerden bir tanesi de bu yüzüğe ne kadar bütçe ayırdığınız. Sonuçta aldığınız duyumlardan ya da internet ya da mağazalardan yaptığınız araştırmalar ile anlaşmışsınızdır ki 300 TL den 250.000 TL ye kadar geniş bir fiyat yelpazesi sizi karşılayacak. 

Bütçenizi belirlediniz peki şimdi? Berraklık oranı şimdi ki parametreniz olacak. VS, S1 arasında olan ve renk skalasında D, E, F, G, H renk olarak karşınıza çıkan pırlanta tektaş yüzükler sizin için ideal olacaktır. Bunun altında olan ürünler daha ucuzdur fakat kalitesi düşük olduğu için fazla önerilmez.


Yuvarlak kesim pırlantalar ışığı ve renkleri daha iyi ileteceğinden yuvarlak kesim üzerinde durmanızda yarar var. 

O halde pırlanta karatı ne demek? Karat kelimesi pırlanta da ağırlığı belli eder. Her karat 200 mg ağırlığına denk gelir. Bir taşın ağırlığı ile büyüklüğü kesinlikle orantılı değildir. İngilizlerde 4C kuralı vardır pırlanta kalitesi belirlemede bunlar color, carat, clarity, cut yani renk, ağırlık, berraklık ve kesim. Bu özellikleri dikkate alarak alacağınız bir pırlanta ile sevgilinizin çok mutlu olacağını garanti edebiliyoruz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39