banner333

banner309

Milletvekili Üstün Türk Dünyasından Gençlerle Bir Araya Geldi

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Türk Dünyası Gençlik Topluluğu öğrencileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Güncel 03.07.2014, 15:09 03.07.2014, 15:10
Milletvekili Üstün Türk Dünyasından Gençlerle Bir Araya Geldi
banner400
Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Türk Dünyası Gençlik Topluluğu öğrencileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Doğu Türkistan'dan Kosova'ya, Türkmeneli'nden Makedonya'ya, Afganistan'dan Ahıska'ya, Kırgızistan'dan Azerbaycan'a, Kazakistan'dan Türkiye'ye ve tüm Türk Dünyası coğrafyasından Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerle İller Bankası Sosyal tesislerinde iftar yapıldı.

Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Adakan “Türk Dünyası gençlerinin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde bir araya gelmemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Adakan, “Bizlere bugün bu ortamı sağladığı için ve desteklerini hiçbir zaman esirgemediği için Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’e teşekkür ediyorum” diyerek plaket takdiminde bulundu.

Milletvekili Üstün ise iftara katılan öğrencilerle tek tek tanışarak hepsine ayrı ayrı katıldıkları için teşekkür etti. Üstün, konuşmasında Türk ve Müslüman coğrafyasından Türkiye’ye gelip eğitim gören her gencin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Onlarla zaman zaman bir araya gelip sohbet etmek bizleri çok mutlu ediyor. Bugün de yine aynı mutluluğu yaşıyoruz.” dedi.

“Birlik ve Beraberliğimizi Korumalıyız”

Milletvekili Üstün, “Bizler aynı medeniyetin insanlarıyız. Aynı manevi duyguları paylaşmaktayız. Bu yüzden her zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız. Şuan Müslüman ve Türk coğrafyalarında istemediğimiz şeyler yaşanmakta. Bunların biran önce bitmesi ve huzurlu bir ortamın oluşması için çok çalışmalı ve başarılı olmalıyız. Ayrıca bu mübarek Ramazan ayında tüm Türk ve Müslüman coğrafyalarında zulüm altında olan kardeşlerimizi dualarda da unutmamalıyız”  diyerek Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Adakan’a bugün ki birlikteliklerinden ve plaketlerinden ötürü teşekkür etti.

Üstün ayrıca, “İftarımızda bizimle birlikte olan Karayolları Genel Müdürümüz Sayın M. Cahit Turhan’a, Gümüşhane Ak Parti İl Başkanımız Hakkı Gündüz’e Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, Merkez İlçe Başkanımız Ömer Zor’a, Kelkit Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz’a ve EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren’e katılımları dolayısıyla teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45