banner333

banner309

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 121 Sözleşmeli Restoratör Alınacak

Bakanlığımız taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişiklikler çerçevesinde istihdam edilmek üzere, Restoratör pozisyonunda mesleki uygulama sınavı başarı puanı esas alınmak üzere 121 adet sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Güncel 28.11.2013, 12:43 28.11.2013, 12:45
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 121 Sözleşmeli Restoratör Alınacak
banner400

 RESTORATÖR POZİSYON UNVANININ BULUNDUĞU İLLER VE POZİSYON SAYILARI

Adana : 1, Afyon : 1, Ankara : 17, Antalya : 14, Aydın : 2, Bursa : 9, Çorum : 1, Denizli : 1, Diyarbakır :12, Edirne: 2, Erzurum : 9, Gaziantep : 12, İstanbul : 5, İzmir : 8, Konya: 2, Kütahya:1, Malatya : 1, Manisa : 1. Mardin : 1, Nevşehir : 12, Niğde : 1, Şanlıurfa : 1, Trabzon : 7

1-GENEL ŞARTLAR:

 Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında, üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun olmak veya Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Dil ve Tarih-Coğrafya fakültelerinin taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında lisansüstü programlarından mezun olmak.

- Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7. bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

2- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Atatürk Bulvarı No:29 Opera/Ankara adresinde bulunan Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya www.kulturturizm.gov.trinternet adresinden temin edilecek başvuru formunun eksiksiz doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte ilanın gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 11/12/2013 mesai bitimine kadar adı geçen Başkanlığa elden teslim edilmesi gerekmektedir. Posta ile yapılan başvuruların, son başvuru tarihi olan 11/12/2013 mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığının yukarıda belirtilen adresine teslim edilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır. İlandan önce yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3- BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

a) Başvuru formu (Fotoğraflı),

b) Yükseköğrenim diplomasının, Yüksek lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noterce ya da Bakanlıkça onaylanmış örneği,

c) Nüfus cüzdanının sureti (aslı ile birlikte),

4- DİĞER HUSUSLAR:

Sözleşmeli personel, kamu hizmetlerinin gördürülmesini temin maksadıyla, ihtiyaç duyulan hizmet birimleri ve pozisyonlarda istihdam edildiğinden, Devlet memurlarında olduğu gibi kurum içinde veya kurumlar arasında naklen atanmalarına dair mevzuat bulunmamaktadır. Bu nedenle bu pozisyonlara yerleştirilen personel herhangi bir nedenle (eş durumu, sağlık, vb.) nakil talebinde bulunamazlar.

-Başvuruları kabul edilen adaylardan, taşınır taşınmaz müze objelerinin koruma, onarım konularında deneyimli olanların deneyimle ilgili belgelerinin birer örneğini de (Lisansüstü eğitim belgesi, program sertifikaları, transkript, yurtdışı, yurtiçi almış olduğu eğitim belgeleri ve sertifikaları, çalışma belgeleri, yapmış olduğu çalışmaları içeren kariyer ve tecrübe belgeleri) başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.

“Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak” şartı hususunda, ilgililerin yazılı beyanları dikkate alınacaktır.

Atamaları yapılmayan adayların başvuru evrakı, sonucun ilanından itibaren 15 gün içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, belirtilen süre sonrası yapılacak talepler dikkate alınmayacaktır.

 

5- YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Mesleki Uygulama Sınavının tarihleri, saati ve yeri daha sonra www.kulturturizm.gov.tradresinde ilan edilecektir.

Başvuru sonuçlarının tamamlanmasından sonra bir hafta içindewww.kulturturizm.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacaktır.

Ataması yapılacaklar, başvuru sırasında istenen belgeler dışındaki diğer belgeleri, sonuçların yukarıdaki şekilde ilan edildiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Personel Dairesi Başkanlığının belirtilen adresine elden teslim edeceklerdir.

Mesleki Uygulama Sınavındaki başarı sırasına göre atamaları yapılan adaylardan ikamet ettikleri yere atananlar atanma onaylarının kendilerine tebliği tarihini izleyen iş günü, ikamet ettikleri yer dışına atananlar ise atanma onaylarının kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde, görevlerine başlamak zorundadırlar. Belirtilen süre içinde görevine başlamayan veya atamaya esas evraklarını teslim etmeyenlerin yerine puan sırasına göre diğer adaylardan çağrılabilir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve sorumluluk kendilerine ait olacaktır. Göreve başlamış olsalar dahi aranılan şartları taşımadıkları sonradan anlaşılanların görevlerine son verilir

İlan olunur.

pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,75908/kultur-ve-turizm-bakanligi--sozlesmeli-personel-alimi-h-.html

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34