banner333

banner309

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Basın Açıklaması Yaptı

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği,Gzeteci Bünyamin Aygünün Kaçırılması ile ilgilki bir Basın Açıklaması Yaptı

Güncel 21.12.2013, 15:39 21.12.2013, 17:31
İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Basın Açıklaması Yaptı
banner400
 Açıklama şu şekilde;

        Bilindiği üzere , gazeteci hemşehrimiz Bünyamin AYGÜN bundan  3 hafta önce haber amaçlı olarak gittiği Suriye’de kaçırılmıştır.

     Hatay Yayladağ'dan 26 Kasım Salı günü Suriye'nin Selkin Köyü'ne geçen Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceği görüşmesi yapmış bu telefon görüşmesinden sonra kendisinden haber alınamamıştır.

     Bünyamin Aygün’ün El Kaide üyeleri tarafından kaçırıldığını çeşitli basın yayın organlarından öğrenmiş bulunmaktayız.

    Gümüşhanemizin yetiştirdiği başarılı gazeteci Bünyamin Aygün,  başarıları ile bizleri gururlandıran bir hemşehrimizdir.En zor şartların yaşandığı ülkelerde cesurca gzetecilik görevini yerine getiren ,ülke çapında birçok ödülün sahibi olan Aygün, Milliyet Gazetesi foto muhabiri olarak Suriye'de iç savaş başladığından bu yana defalarca bu ülkeye giderek en çarpıcı fotoğrafları ile Türk kamuoyu kadar dünya kamuoyunda da önemli bilgilendirmeler yapmıştır.

     Aradan geçen yaklaşık 3 haftalık süreçte hala kendisinden haber alınamamış olması biz Gümüşhaneli hemşehrilerini derinden üzmektedir.

    Bünyamin Aygün'ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz ve Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’e, Sn. Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Dışişleri Bakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’na ve MİT Müsteşarlığı  olmak üzere, ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılık ve önemi göstermesini, Aygün'ün sağ salim ailesine ve çocuklarına, çok sevdiği mesleğine kavuşturulması yolunda bütün olanak ve imkanlarını kullanmalarını talep ediyoruz.

      Bizler GÜMÜŞHANELİLER olarak Bünyamin Aygün kardeşimizin sağsalim ülkemize dönmesi için her türlü çabayı göstereceğimizi , her zaman konunun takipiçisi olacağımızı ve herplatformda da gündeme getireceğimizi belirtiyoruz.


                                                                                                         Habip ASLAN
                                                                                     İstanbul Gümüşhaneliler Derneği Başkanı
BASIN AÇIKLAMASI VİDEOSU: www.youtube.com/watch

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45