banner333

banner309

Gümüşhane'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törende konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Cumhuriyetin Türk tarihinin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu söyledi.

Güncel 30.10.2013, 11:18 30.10.2013, 11:19
Gümüşhane'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
banner400
 Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder ile Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan törenlere Zafer Meydanında devam edildi.


Vali Dr. 
Yusuf Mayda, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder ile Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başlayan etkinlikte daha sonra Vali Mayda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşadıklarını kaydeden Vali Mayda, "Bugün, mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin, işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini verişinin ve büyük önder Atatürk'ün; "Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek, Türkiye Cumhuriyetini kurmasının 90. Yıldönümüdür." dedi.

Cumhuriyetin tıpkı kuruluşundaki temel mantıkta olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün herkese büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünün altını çizen Vali Mayda, "Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze kadar birçok zorluklarla karşılaşmıştır. Ancak, çok sağlam temeller üzerinde kurulmuş olmasındandır ki bu zorlukların, sıkıntılı dönemlerin üstesinden gelebilmiştir. Zira bu temelde binlerce şehidin mukaddes kanı ve insanlarımızın aynı bayrak altında birlikte ve bağımsız yaşama inanç ve azmi vardır." diye konuştu.

Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda Türk tarihinin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetin getirdiği açılımlarla Türk insanının önünü açtığını ve ufkunu genişlettiğini dile getiren Vali Mayda, şöyle konuştu: "Cumhuriyet rejimi ile elde edilenlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünyanın en büyük ilk 16 ekonomisi arasına giren, kişi başına düşen milli gelir seviyesinin, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki düzeye yaklaşan saygın ülkelerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmek ve hedeflenen başarıya ulaşmak şüphesiz hepimizin en büyük hedefidir. İnanıyoruz ki bu duygular var oldukça Cumhuriyetimiz, 100. yılında, dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacak ve hayal gibi görünen ideal ve hedef gerçekleşmiş olacaktır. Bizlerde bu uğurda gönül birliği içerisinde birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir devletin vatandaşları olarak, sımsıkı kenetlenmeli ve Cumhuriyeti yüceltmeli ve bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmalı, tam anlamıyla her alanda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımalıyız."

Vali Mayda'nın konuşmasının ardından öğrencilerin şiir ve günün anlamıyla ilgili konuşmalar yaptığı program halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Programın son bölümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödül ve madalyaları verildi. Etkinlik resmigeçit töreni ile son buldu.

Kutlamalar kapsamında akşam saatlerinde Vali. Dr. Yusuf Mayda tarafından Halk Eğitimi Merkezi salonunda halk açık Cumhuriyet resepsiyonu verilecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48