banner333

banner309

Egzama Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Güncel 19.03.2020, 08:54 19.03.2020, 08:58
Egzama Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
banner400

Egzama, cildin iltihaplanmasına veya tahriş olmasına neden olan bir grup tıbbi durum için bir terimdir. En yaygın egzama türü atopik dermatit veya atopik egzama olarak bilinir. Atopik, astım ve saman nezlesi gibi diğer alerjik durumları geliştirme eğilimi sıklıkla olan bir grup hastalığı ifade eder.

Egzamanın kesin nedeni bilinmemektedir, ancak vücudun bağışıklık sisteminin tahriş edici bir maddeye aşırı tepki verdiği düşünülmektedir. Egzama semptomlarına neden olan bu yanıttır. Ek olarak, egzama genellikle diğer alerji veya astım hastalığı genetik olan ailelerde bulunur. Ayrıca, cilt bariyerindeki kusurlar nemin dışarı çıkmasına ve mikropların içeri girmesine neden olabilir.

Bir çocuk doktoru, veya birincil bakım sağlayıcınız egzama tanısı koyabilir. Egzamayı belirlemek için herhangi bir test olmasa da, doktorunuz egzama olup olmadığını cildinize bakarak ve birkaç soru sorarak söyleyebilir. Egzama olan birçok insanda alerji olduğu için, doktorunuz olası tahriş edici veya tetikleyicileri belirlemek için alerji testleri yapabilir. Egzama olan çocukların özellikle alerjiler için test edilmesi muhtemeldir.

Egzama tedavisinin amacı, enfeksiyona neden olabilecek kaşıntıyı hafifletmek ve önlemektir. Hastalık cildi kuru ve kaşıntı yaptığı için cildi nemli tutmak için losyonlar ve kremler önerilir. Bu ürünler genellikle cildin nemli kalmasına yardımcı olmak için banyodan sonra olduğu gibi cilt nemli olduğunda uygulanır. Kaşıntıyı hafifletmek için soğuk kompresler de kullanılabilir.

Diğer tedaviler arasında şiddetli kaşıntıyı azaltmak için antihistaminikler, katran tedavileri (kaşıntıyı azaltmak için tasarlanmış kimyasallar), fototerapi (cilde uygulanan ultraviyole ışık kullanan terapi) ve durumu diğer tedavilere yanıt vermeyen insanlar için ilaç siklosporin bulunur.

Enflamasyonu azaltmak için genellikle% 1 hidrokortizon kremi veya kortikosteroid içeren reçeteli kremler ve merhemler gibi ürünler de alınabilir. Ek olarak, etkilenen bölge enfekte olursa, dermatologunuz enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için antibiyotik reçete verebilir. Bazı insanlar, bitkisel ilaçlar gibi tamamlayıcı tedavileri egzamalarını tedavi etmede yararlı bulabilir, ancak bu ilaçların etkili olduğunu gösteren çok az kanıt vardır. Egzama tedavisinde, tamamlayıcı bir terapi kullanmayı düşünüyorsanız, terapinin kullanmanız için güvenli olduğundan emin olmak için önce bir dermatolog ile konuşun. Dermatologun önerdiği diğer tedavileri kullanmaya devam ettiğinizden emin olun.

Detaylı bilgi için;

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48