banner333

banner309

Doğal Masif Ahşap

Ahşap bir ürün niteliğine getirilmek adına kullanılan ağaç türlerinin kesim işlemi bitirildikten sonra ham tomruğun biçilmesi aşamaları ile elde edilen ahşap türü masif ahşap olarak adlandırılmaktadır.

Güncel 30.09.2020, 16:55
Doğal Masif Ahşap
banner400

Ahşap bir ürün niteliğine getirilmek adına kullanılan ağaç türlerinin kesim işlemi bitirildikten sonra ham tomruğun biçilmesi aşamaları ile elde edilen ahşap türü masif ahşap olarak adlandırılmaktadır. Ahşabın herhangi bir işlem görmemiş hali olarak da nitelendirilen bu ürün doğal liflerin birleşmesi ile oluşur. Bu doğallık masif ahşap ürünlerinde kullanılan ağaçların dokularının ve kokularının açık bir şekilde yansıtılması ile anlaşılır. Çoğunlukla mobilya, inşaat alanlarında kullanılmakta olan bu ürün en fazla dolap yapımı aşamasında yer alır. Lekelere karşı oldukça hassas olan bu ahşap türü geç deformasyona uğramaktadır. Bu ahşap türü üretiminde çoğunlukla naif yapılı çam, köknar, ladin, ıhlamur, kayın ve gürgen gibi yerli ağaç türleri kullanılmaktadır.

Masif Ahşap Avantajları

Üretim çeşidinden üretildiği malzemeye kadar birçok konuda avantaj sağlayan masif ahşap malzemeleri oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca geri dönüşüm odaklı kullanılabilmektedir. Oldukça az bakım ile uzun yıllar kullanılma özelliğine sahiptir. Uzun ömürlü olması da bu ahşap türünün en önemli avantajlarından bir tanesidir. Bu ahşap türlerinin diğer özellikleri için https://www.salkimorman.com.tr/ahsap-profil.htm sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11