banner333

banner309

Dekoratif Koridor Aydınlatma Fikirleri

Evlerin koridorlarının dekorasyonu önemsiz gibi görünse de, aslında koridorlar evleri temsil ederler. Bir koridorun duvarları, tavan tarzı, yerdeki halı ve kullanılan aksesuarlar bir bütün oluşturmalıdır.

Güncel 04.11.2020, 14:52
Dekoratif Koridor Aydınlatma Fikirleri
banner400

Evlerin koridorlarının dekorasyonu önemsiz gibi görünse de, aslında koridorlar evleri temsil ederler. Bir koridorun duvarları, tavan tarzı, yerdeki halı ve kullanılan aksesuarlar bir bütün oluşturmalıdır. Aynı zamanda bir koridoru aydınlatmak için kullanılan ışıklar, ışıkların rengi, tasarımı ve hatta anahtar priz çerçeveleri bile birbirlerine uymalıdır. Koridorlarda elektrik anahtar modelleri bütün oluşturabilirseniz, eviniz uzatma kablosu oldukça şık ve zevkli görünecek.

Koridor Dekorasyonu

Koridoru dekore etmek için dikkat etmeniz gereken kısımlar vardır. Koridor dekorasyonunda önem vermeniz gereken noktalar şunlar olmaktadır;

  • Koridor duvarları
  • Tavan tasarımı
  • Aydınlatma
  • Aksesuarlar
  • Halı veya yolluk

Bunlar koridor dekorasyonu için dikkat etmeniz gereken unsurlardır. Koridorun duvarları için evinizin diğer odalarının dekorasyonuna uygun bir duvar paneli seçmelisiniz. Tavan tasarımı için gergi tavan modelleri denemelisiniz. Aydınlatma priz kısmı ise koridorunuzun uzunluğuna göre yapılmalıdır. Halı ve aksesuarlar ise renk olarak uymalıdır. Evin diğer odalarında kullandığınız halıların aynı modelini de kullanabilirsiniz.

Koridor Duvarları

Koridor duvarları için çok fazla seçenek bulunmaktadır. Taş şeklinde ya da tuğlalı duvar panelleri oldukça popülerdir ve çok tercih edilmektedir. Koridorun iki duvarını da taş ya da tuğla ile kaplamak istemezseniz, diğer duvarı da tablolarla süsleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra 3d duvar panelleri de duvarları çok şık göstermektedir. Resim baskılı duvar panellerini de kullanabilirsiniz. Ancak göz yorucu resimler seçmemelisiniz. Duvarları tamamen düz bırakırsanız, şık çerçeveli bir ayna ve bazı tablolarla dekore edebilirsiniz.

Tavan Tasarımı

Koridorun tavanı için en uygun seçim gergi tavanlar olacaktır. Gergi tavanlar ışıklı ve resim baskılıdır. Bu resim baskısı çiçekler, doğa, gökyüzü, akvaryum ya da desenli olabilir. Gergi tavanları ile birlikte küçük spot ışıkları kullanmalısınız. Bu ışıkların sarı olması daha az göz yorar ve karanlıkta hafif loş bir ortam yaratır. Gergi tavan yerine daha sade bir seçim olan asma tavanları da kullanabilirsiniz. Tavan için mutlaka beyaz renk tercih edin. Spot ışığı olarak da beyaz kullanın ancak çok fazla ışık koymayın. Hafif olması daha iyi olur. Daha sonra anahtar priz çerçeveleri için de ufak bir seçim yapın ve uyumu tamamlayın.

Aydınlatma

Aydınlatma için koridorun uzunluğuna göre avize seçmelisiniz. Koridorunuz çok uzun değilse tek ve gösterişli bir avize kullanın. Koridorunuz uzunsa, küçük ve birkaç avize kullanın. Ancak koridoru, ışığı eşit yayacak şekilde aydınlatmalısınız.

Diğer aydınlatma fikirleri ise şunlardır;

  • Aplik kullanmak
  • Yerden aydınlatma
  • Tavan aydınlatması
  • Led lambalar

Bunlar da diğer çeşitlerdir. En şık aplikleri belli aralıklara duvara sabitleyebilirsiniz. Dilerseniz son derece modern yerden aydınlatma ışıklarını kullanabilirsiniz. Yer kaplamaz ve çok şık durur. Tavan aydınlatması için de yine küçük küçük ışıkları belli aralıklarla tavana sabitlemeniz hoş olacaktır. Led lambalar da yine avizeler gibi tavana asılır ancak bunların da sıra dışı tasarımları mevcuttur. Koridor aydınlatma kısmına mükemmel bir dokunuş yapabilirsiniz. En son olarak da priz ve anahtar çerçeve modelleri hakkında fikir edinmelisiniz.

Aksesuarlar

Aksesuarla için en uygun seçim tablolar olacaktır. Fakat duvarları çok fazla tabloyla doldurmamalısınız. Dilerseniz bir ayna da koyabilirsiniz. Tabloların haricinde ise, yerlere biblolar yerleştirebilirsiniz. Hayvan figürleri, sıra dışı tasarımlar ya da daha klasik biblo modellerini koridorunuzun bazı yerlerine koyabilirsiniz.

Halı Veya Yolluk

Halı konusunda oldukça sade olmaya çalışın. Tek ve uzun bir yolluk yerine parça parça yumuşak halılar da tercih edebilirsiniz. Daha farklı bir şeyler isterseniz koridorlar için özel tasarım ince yolluklar tercih edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09