banner333

banner309

Çoruh EDAŞ’TAN Uyarı

Geçtiğimiz yıl bazı ilçelerde yetkili olmayan vatandaşların kaçak elektrik kullanmak veya enerji nakil hatlarına hırsızlık yapmak amacıyla şebekelerimize müdahale etmeleri sonucu üzücü kazalar neticesinde can ve mal kayıpları meydana gelmiştir.

Güncel 31.10.2014, 08:20 31.10.2014, 08:23
Çoruh EDAŞ’TAN Uyarı
banner400
 Yöremizde bulunan bin ile 2 bin 500 metre rakımlı yerleşim yerlerimiz ve köylerimize Nisan ayı ortalarında başlayan göçler Haziran ayı sonuna kadar sürmekte, havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte bu kısımlarda ikamet eden çok az sayıda vatandaşımız kalmaktadır.
 
Bu bölgelerde insan sayısının azalması nedeni ile art niyetli kişilerce trafo ve kablo hırsızlıkları da artmaya başlamaktadır. Ayrıca bazı vatandaşlarımız tarafından bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde şebekelerimize müdahale edilmektedir.
 
Mevcut AG ve YG Elektrik Şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece Çoruh EDAŞ teknik ekiplerinde bulunmaktadır. Her ne şekilde olursa olsun (elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma vb.) şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesi yasaktır.
 
Geçtiğimiz yıl bazı ilçelerde yetkili olmayan vatandaşların kaçak elektrik kullanmak veya enerji nakil hatlarına hırsızlık yapmak amacıyla şebekelerimize müdahale etmeleri sonucu üzücü kazalar neticesinde can ve mal kayıpları meydana gelmiştir. Bu durum sonucu  elektrik dağıtımı hizmeti aksamış, vatandaşlarımız madden ve manen mağdur olmuştur.
 
Şirketimizce siz değerli vatandaşlarımıza kesintisiz, kaliteli enerji hizmeti sunabilmemiz için özellikle nüfus sayısı azalan köylerde ikamet eden vatandaşların kış sezonunun başlamasıyla birlikte bu yerlerdeki hırsızlık durumlarına karşı duyarlı olmaları, enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde Şirketimiz çalışanı olmayan, özellikle Çoruh EDAŞ logolu hizmet araçları yada iş elbiseleri bulunmayan şüpheli kişiler görüldüğünde, 24 saat müşterilerine hizmet veren 444.9.186 numaralı Çözüm Merkezimize, en yakın İlçe Şefliklerimize ya da Jandarma ve Emniyet güçlerimize bildirmeniz önem arz etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
ÇORUH EDAŞ
Gümüşhane İl Müdürlüğü

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11