banner333

banner309

Çimen'den, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı !

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan ÇİMEN ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında tüm din görevlilerinin haftasını kutladı

Güncel 01.10.2013, 22:25 01.10.2013, 22:28
Çimen'den, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı !
banner400
Camilerin ve Din Görevlilerinin sosyal hayat içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren ÇİMEN, “Müslüman olma sıfatıyla şereflendirilmiş olan bizlerin gerçekten iman etmiş birer Müslüman olarak yaşamımızı sürdürebilmemiz ve dinimizin gereklerini öğrenebilmemiz de camilerimiz ve din görevlilerimiz bizlere birer klavuz olma özelliği göstermektedirler. Rabbimizin huzuruna çıkmanın, ferahlığın, birlik olmanın, bütün olmanın, dayanışmanın, sevinçlerin ve kıbleye yönelmenin adresleri olan Camilerimizde bir araya gelir ve en son camilerimizden uğurlanırız. Camiilerimizdir, helallikler aldığımız ve helallikler verdiğimiz yerler. Oralardır, en saygı duyulan ve en fazla hürmet edilen mekânlar. Bu nedenledir ki, toplum olarak cami yaptırmaya ve yaşatmaya büyük önem veririz. Bu bağlamda Merkez Kemaliye Camii'mizin Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Başkanlığı görevini de kendime verilmiş olan en önemli ve en gurur verici görevlerden birisi olarak görmekteyim. Camii'mize yaptığımız hizmetlerin Hakk'a ve Halkımıza hizmet olduğunu düşünüyorum." dedi.

     Din görevlilerinin toplumsal yaşam üzerindeki etkilerine değinen ÇİMEN, mesajında şunları dile getirdi: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali’nin (RA), iltifatına, bizlere kitapların en yücesinin harflerini öğreterek, mazhar olmayı başarmış din görevlilerimiz, dinimizin öğretilmesinde ve yaşatılmasında önemli görevler üstlenmektedirler. Ayrıca, bireylerin nefislerini terbiye etmesi noktasında yaptıkları telkinlerle sosyalleşmenin ve huzurlu bir toplumsal yaşamın tesis edilmesini sağlayan din görevlilerimiz, adeta sosyal yaşamın yeniden inşa edicileri konumundadırlar.

     Bu vesile ile içerisine girdiğimizde Yüce Rabbimizin huzuruna çıkma hissiyatını bizlere veren Camilerimizin ve her vakit ezanlarıyla bizleri nefsimizin esiri olmaktan kurtaran, her tekbirleriyle bizleri kıbleye yönelten, her vaazlarıyla hatalarımızı ve eksiklerimizi bizlere hatırlatan, güzel sesleriyle Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim'i okuyarak gönüllerimizi huzur ile dolduran ve bizlere gerçek bir Müslümanın ne demek olduğunu hal diliyle anlatan din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyor, bu haftanın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 
Ercan Çimen Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09