banner333

banner309

Bayramınıza Lezzet Katacak Tatlar: Şöbiyet

Güncel 02.08.2021, 07:13
Bayramınıza Lezzet Katacak Tatlar: Şöbiyet
banner400

Bayramlarımız sofrasız, sofralarımız tatlısız olmaz elbette... Bu bayram bol fıstıklı, bol kaymaklı Şöbiyet ile ağzınızın tadına doyamayacaksınız.

Bayram Sofralarımızın Vazgeçilmezi

Baklavaya benzerliği ile bilinen Şöbiyet’in, tıpkı baklava gibi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu aşikâr. Ancak baklava artık o tahta tek başına oturmuyor. En az baklava kadar özel bir yere sahip olan Şöbiyet Tatlısı da mutfağımızın vazgeçilmezi…

Büyük sofraların kurulduğu, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz o mutlu bayram sofralarımızda hep birlikte yediğimiz lezzetlerin tadı damağımızda kalır. Hatta bayram geçse de yemekler, tatlılar konuşulmaya devam eder. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan Şöbiyet de konuşulmaya değer bir tatlı.

Mutlaka Tatmalısınız

Şöbiyet kelimesi, Arapça kökenli “şab’iyya” kelimesinden türemiştir ve “tıka basa yemek, yeterince doymak” anlamına geliyor. Hakikaten Şöbiyet Tatlısı’nı da yeterince yemeden “Ben yedim.” diyemezsiniz.

Pürtat Baklava tarafından, özenle seçilip, özel olarak temin edilen malzemelerle üretilen bu geleneksel tat; Şöbiyet, Yaprak Şöbiyet olarak iki seçeneği ile “Mutlaka tatmalısın.” dedirten enfes bir lezzet.

Malzemeler Özenle Seçiliyor

Şöbiyet Tatlısı, baklava yapımında kullandığımız malzemelerden farklı bir içeriğe sahip değil. Ancak kullanılan her ürün, kendi yöresinden, özenle seçilerek, birbiriyle harmanlanarak irmik kaymağı ile buluşturuluyor.

Yapımında kullanılan malzemeler, yöresinden özenle seçilirken, kaymağın, incecik açılmış yufka ve bol fıstık ile buluşmasıyla enfes bir tatlı olan Yaprak Şöbiyet, hafifliği ile de tatlı seçimi yapmanızda, sizlere kolaylık sağlıyor. Ayrıca tadı ve hafifliği ile de herkesi büyülüyor.

Tadına Doymak İmkânsız…

Tadını kaymağından alan, vazgeçilmez bir lezzet olan Şöbiyet, tok karınla dahi içinizi baymadan mideyi yormadan yenilen bir tatlı. Pürtat Baklava’nın, sofralarımıza sunduğu Şöbiyet ve diğer tatlılarında olduğu gibi, Yaprak Şöbiyet içerisinde de tercihi, alışık olduğumuz kaymak yerine irmik kaymağı oluyor.

Bu bayram kendinizi yormayı ve Pürtat Baklava adresinden üzerinden gönül rahatlığı ile Şöbiyet tatlınızı sipariş edin ve kendinizi bu eşsiz lezzete bırakın. Ancak kelime kökeninden yola çıkacak olursak, “şabi’yya” yani tıka basa doyabilmeniz için, kalabalık bayram sofralarınızda adet, hatta tepsi sayısı tercihiniz değişkenlik gösterebilir.

Bir kilogram içerisinde, 16 adet ila 18 adet arasında Şöbiyet bulunuyorken, bir tepsi içerisinde ise yaklaşık 48 adet Şöbiyet Tatlısı bulunuyor. İkram edeceğiniz kişi sayına göre elbette tercihinizi siz belirleyebilirsiniz.

Pürtat’ın diğer ürünlerinde de olduğu gibi, Şöbiyet Tatlısı ve Yaprak Şöbiyet de serin ve kuru yerde muhafaza edildiğinde yaklaşık beş gün ömrünü sürdürebiliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46