banner333

banner309

Gümüş’te Sıkıntılar Diz Boyu

Gümüşhanespor 24.10.2019, 17:09 25.10.2019, 14:23
Gümüş’te Sıkıntılar Diz Boyu
banner400

Geçtiğimiz sezonlarda kenti heyecanlandıran Gümüşhanespor’un sıkıntıları her geçen gün artıyor. Teknik heyet Futbolculara verilen çeklerin karşılıksız çıkmasından dolayı şimdide futbolcuların maaş ve prim alçakları ödenmiyor.

Borç Arttı

Geçtiğimiz aylarda futbolcuların alacaklarından dolayı yönetime sert eleştiriler üzerine, hale ödemelerin gerçekleşmemesi yanında temsilcimizin borcu git gide artıyor. Yaz ayında gerçekleşen olağanüstü kongrede kulübün borcu 8 milyon civarında olduğu belirtilmişti. Kırmızı beyazlı ekibin yeni başkanı Yunus Emre Durmuş ve yönetimi transfer tahtasını açamadığı gibi, kulübün borcunun 11 milyona yükseldiği öğrenildi.

Kulübün transfer yasağının kaldırılması için acil olan 3 buçuk milyonun yanı sıra, futbolcuların ve yeni teknik ekibin alacakları dahil edildiğinde kulüp borcunun 11 milyona çıktığı ifade ediliyor.

Kulübün Kapanma Tehlikesi Var

Geçen sezondan buyana hiçbir ödeme alamayan futbolcularına yanına, sezon başında temsilcimiz ile sözleşme imzalayan teknik direktör Fatih Akyel ve ekibi de eklendi. Teknik ekibin 4 aydır maaşını alamadığı gibi kazanılan maçlarında primlerinin de ödenmediği belirtiliyor.

Sezon başından buyana ödeme alamayan oyuncuların sözleşmeleri tek taraflı fesih hakkı doğuyor. Edinilen bilgiye göre, futbolcular maaşlarını belli bir süre alamadığı takdirde avukatlar aracılığıyla TFF’e başvuru yaparak sözleşmelerini tek taraflı fesih hakkı elde ediyor.

Oyuncular sözleşmelerini tek taraflı fesih hakkı elde ettiği takdirde. Gümüşhanespor müsabakalara genç takımla çıkmak zorunda kalabilir. Alt yapı olarak da Gümüşhanespor genç takımı olmadığı için, temsilcimiz direk bir alt lige düşürebilir veya kulüp kapanma cezası alabilir.

Başkan ve Yönetiminden Ses Yok

Karşılıksız çek polemikleriyle gündeme gelen Gümüşhanespor’da futbolcu ödemleri konusunda somut adımlar atılmış değil. Kulüpte herhangi yönetici olmadığı gibi teknik ekip ve futbolcularla muhatap olabileceği yetkili bir yönetici de bulunmuyor. Karşılıksız çeklerle ilgili futbolcuları halen ifade verdiği ve sıkıntılı bir süreç yaşadıkları da gelen bilgiler arasında.3 saate yakın çeklerle ilgili ifade veren futbolcular polis nezaretinde sağlık kontrolü ,için hastanelere götürüldüğü söyleniyor.

Futbolcuların çeklerle ilgili yaşadığı sorunlarla ilgili kamuoyuna açıklamalar yapan başkan Durmuş, alacaklı olan teknik ekip ve futbolcularla ilgili somut bir açıklama yapmadı. Ödeme konusunda arayış içinde olan başkan Durmuş’un herhangi bir destek alamadığı da öğrenildi.

Teknik Ekip Süreçten Rahatsız

Sezon başı temsilcimizle sözleşme imzalayan teknik direktör Fatih Akyel, yaşanılan sürece rağmen futbolcu takımını müsabakalara hazırlarken, yaşanılan ödeme sorunlar nedeniyle süreçten rahatsız olduğu öğrenildi.

Görevi Bırakabilir

Sezon başında transfer yasağının kaldırılamamasına rağmen mevcut oyuncularla yoluna devam etme kararı alan Gümüşhanespor’da ödeme sorunlarının devam etmesi durumunda teknik direktör Fatih Akyel’in ani bir karar alarak görevi bırakabileceği konuşulmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre teknik direktör Akyel’in mevcut süreç içerisinde takımı en iyi şekilde toparlamaya çalışırken geçen sezonda buyana ödeme alamayan futbolcular bir arada tutulmakta zorlandığı öğrenildi. Maddi olarak zor bir süreçten geçen ve yönetim olarak da istenilenin karşılanması teknik direktör Akyel’i zor durumda bıraktığı ve sureci ne kadar daha devam ettirebileceği merakla bekleniyor.

Gümüşhanespor kulislerde konuşulan bilgilere göre, hafta sonu Kırıklarelispor müsabakasında olası kötü bir sonuç teknik direktör Akyel’i pes ettirebilir.

Başkan Durmuş, İstifa Çağrılarını Dikkate Almıyor

Geçtiğimiz olağan üstü kongrede alt yapımız hazır diyerek Gümüşhanespor kulüp başkanlığı görevine talip olan ve Mutlu Gürler’in adaylıktan çekilmesiyle seçime tek liste girerek kazanan Başkan Durmuş’un performansı eleştiriliyor.

Sezon başında transfer yasağını kaldıramayan ve sezon boyunca maddi olarak sıkıntılar çeken Başkan Durmuş döneminde yaşanılan çek skandalı büyük eleştiri almış, sezon içerisinde yönetimden bazı isimlerin istifa etmesine sebep olmuştu.

Yaşanılan sürecin iyice kötüye gitmesi kırmızı beyazlı ekibi rahatsız ederken, yönetimden bazı isimlerin kulüp başkanı Yunus Emre Durmuş’a istifa et çağrısında bulunduğu fakat Başkan Durmuş’un yeni maddi arayışlar içerisinde olduğu için istifa etmeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarda destek alamadığını ve önünün kesildiğini belirten Başkan Durmuş’a yönetimden ve şehirden bazı isimlerin ‘Önünde engel varsa bırak, engeli olmayanlar gelsin’ dediği de öğrenildi. Başkan Durmuş istifa çağrılarını kulak asmadığı da kaydedildi.

Kulübü Başkan Vekili Taştan İdare Ediyor

Öte yandan Gümüşhanespor Kulüp Başkan Vekili avukat Mustafa Taştan’ın yaşanılan tüm olumsuz sürece rağmen kulübü ayakta tutmak için ödenekler bulduğu ve kulübün temel ihtiyaçlarını karşıladığı da öğrenildi. Kırmızı beyazlı ekibin başkan vekili Mustafa Taştan’ın yeni bir anlayış ve vizyonla kulübe başkanlık yapabileceği de gündeme geldiği bilgisi paylaşıldı.

Futbol Şube Sorumlusu ile Teknik Ekip Arasında Fikir Ayrılıkları Yaşanmış

Sezon başında kulüp başkanı Yunus Emre Durmuş tarafından Gümüşhanespor futbol şube sorumlusu olarak göreve getirilen Ozan Aksu ile teknik ekibin futbolcu seçimlerinde ters düştüğü de öğrenildi. Yenişehir stadyumunda yapılan oyuncu seçmesinde ve eski futbol şube sorumlusu Ozan Aksu tarafından tesislere davet edilen oyunculardan teknik ekip tarafından veto edilmesine rağmen Erzurum kampına çağırılması kulüp içinde sorunlara neden oldu.

Edinilen bilgiye göre BAL’dan Süper Amatör liginden 28-29 yaşlarında oyuncuların kampa dahil edilmesi ve Gümüşhanespor kalitesine sahip olmayan bazı oyuncularında kampa dahil edilmesi teknik ekip ve bazı yöneticilerin tepkisine neden olduğu öğrenildi. Erzurum kampını ziyaret eden bazı yöneticilerin antrenmanı izledikten sonra ‘amatör oyuncuların bu kulüpte ne işi var’ diyerek birçok oyuncuyu kamptan gönderildi.

Şube Sorumlusuna 10 Milyar Maaş Verilecekti

Öte yandan kulübe futbol şube sorumlusu olarak görevlendirilen Ozan Aksu’ya 10 milyar civarında maaş verileceği ve bu maaş miktarını birkaç yönetici tarafından fazla bulunarak itiraz edildiği bilgisine de ulaşıldı. Sezon başında futbol şube sorumlusu olarak görevlendirilen Ozan Aksu geçtiğimiz hafta görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz olağan üstü kongreden sonra göreve gelen Başkan Durmuş’un gösterdiği performans ağır eleştirilere maruz kalırken, önümüzde ki günler Gümüşhanespor’da neler yaşanacak taraftarlar tarafından merakla bekleniyor. 

Hafta sonu Kırklarelispor müsabakasında alınabilecek kötü sonuç birçok istifayı üst üste getirebilir.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27