banner333

banner309

13.02.2014, 18:33

Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyorum

Öncelikle bu yazımda biraz hayat hikâyemden bahsedeceğim için biraz sıkılabilirsiniz ama sabırla okuyacağınızı umuyorum.

Hayata ilk adımlarımı Gümüşhane’mizin şirin ilçesi Şiran’da attım. Çocukluk yıllarımı, gençlik yıllarımın önemli bir kısmını Şiran’da yaşadım. Şiran’dan ilk ayrılışım üniversite sınavlarına hazırlanırken 18 li yaşlarımda 1 yıl kadar Erzincan’da yurtta kalmamla başladı. O yıllarda yurtta en samimi arkadaşlarım Kelkitli kardeşlerim olmuştu.

Sonrasında üniversite hayatına Kütahya’da devam ettik… Memleketten çok uzaktaydım. Gümüşhane’yi özlüyordum. Memleket için hizmet etme hissiyatını o yıllarda hissetmeye başladım. 2000’li yıllarda internet teknolojisi pekte yeniydi. Websitesi yapmaya meraklıydım. O vesileyle de Şiran ilçemize ait bir internet sitesi kurdum. Ayrıca değerli bir hemşerimiz olan Engin Öztürk’ün emekleriyle geliştirdiği Siran.web.tr ismiyle yöneticileri arasında bulunduğum bir forum sitesinin 10.000 üyesi olmuştu. Yıllarca bu sitelerimiz hemşerilerimize hizmet verdi.  Birçok hemşerimiz birbiriyle tanıştı. Bağlantı kurdu. Sonrasında yetinmedim ve halen yayında olan www.kelkitliler.com  sitesini kurdum. Memleket için bir şeyler yaparken bu süreçte birçok Gümüşhaneli sevdalısı hemşerimizle de internetten tanıştım ve halende görüşürüz. Gümüşhane’yi o yıllardan beri internette takip ediyorum.

Çok değerli hemşerilerimizden GÜSİAD Başkanımız Prof. Dr. Kenan Aydın, yakın dostum GİYAD Başkanımız Serkan Kaya, GİYAD Kurucu Başkanı Yüksel Yalçın, Gümüşhane sevdalısı Adem Bilici, Boğazyayla sevdalısı Orhan Celep, Haber 29 köşe yazarımız Hamit Arslan hocam ve adını buraya yazmadığım bir çok değerli hemşerimle bu vesileyle tanıştım.

Günümüz itibariyle sosyal medyanın bu kadar aktif kullanıldığı bir zamanda bu gayet kolay ve normal bir şey gibi gözükebilir ama bundan 10 yıl öncesini düşünürseniz internetten böylesine kıymetli ve değerli arkadaşlarla, ağabeylerle tanışmak bu kadar kolay değildi.

İstanbul’da iş hayatına adım attığım yıllarda bulunduğum çevrede çok az sayıda Gümüşhaneli hemşerimizi tanıyordum. 2007 yıllarında GİYAD Kurucu Başkanı Yüksel Yalçın’la dernekçiliğe adım atmamızla birlikte birçok dernek yöneticisiyle ve Gümüşhaneli hemşerimizle tanışma fırsatım oldu. Daha sonra Haber29.NET’inde yayın hayatına girmesiyle birlikte bu çevremizin giderek çoğaldığını söyleyebiliriz. Sosyal medya vesilesiyle de tanıştığımız hemşerilerimizi eklersek Gümüşhaneli hemşerilerimizle artık çok daha etkili iletişim içerisindeyiz.  

Şimdiye kadar bir çok hemşerimizle aynı ortamları paylaştık, yemek yedik, muhabbet ettik, programlara katıldık. Netice itibariyle bu kadar Gümüşhaneliyle karşılaşmanın, tanışmanın faydası oldu mu acaba diye düşünebilirsiniz. Hemşerilerimden hiçbir beklentim olmadı ama benim için hemşerilerimin bana çok faydası oldu. Burs ihtiyacı olan öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine yardımcı oldum. Hastaları doktor tanıdıklarıma yönlendirdim. Hemşerilerimin internet sitelerini hazırladım. Ekonomik katkıları oldu. İş sahibi hemşerilerimin birbirlerini tanımasına vesile oldum. Hemşeri dernek programlarında dostlarımla arkadaşlarımla bir araya gelme fırsatım oldu. Ve yakın bir zamanda babamın hastalığı sürecinde çok sayıda hemşerimin manevi desteğini yanımda hissettim.  

Bu vesileyle Gümüşhaneli hemşerilerime tavsiyem, hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde olun ve memleketimizi, akrabalarınızı elinizden geldiğince ziyaret edin. Hemşerilerimizin siyasi görüşüne değil samimiyetine bakın. Çocuklarınıza Gümüşhanelilik duygusunu hissettirin. Tabiki Gümüşhaneli olmayan vatandaşlarımızı da seviyoruz.

Daha söyleyebileceğim çok söz var ama sözün özü itibariyle Gümüşhaneli hemşerilerimi seviyorum ve Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyorum. Tüm hemşerilerime selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. 

Yorumlar (1)
İDRİS SOYLU 10 yıl önce
gümüşhane ve gümüşhaneli̇ni̇n sesi̇ ve sözü olduğunuz i̇ci̇n si̇zlere teşekkür ederi̇z.calişmalarinizda başarilar di̇leri̇m. allah yardimciniz olsun.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46