banner333

banner309

Zigana Tünelinde Sona Gelindi

Yılbaşında proje ihalesi tamamlanarak proje çizimleri başlayan Zigana Tüneli yapımı için sona yaklaşıldı. Milletvekili Feramuz Üstün’ün gayretleri ile projesi yapılan Zigana Tüneli’nin yapım ihalesi için, Bakan Elvan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a talimat verdi.

Gümüşhane 09.08.2014, 15:18 09.08.2014, 15:19
Zigana Tünelinde Sona Gelindi
banner400

Yılbaşında proje ihalesi tamamlanarak proje çizimleri başlayan Zigana Tüneli yapımı için sona yaklaşıldı. Milletvekili Feramuz Üstün’ün gayretleri ile  projesi yapılan Zigana Tüneli’nin yapım ihalesi için, Bakan Elvan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a talimat verdi. 

 

Zigana Tüneli için Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a ihale talimatı veren Bakan Elvan; İpek Yolu güzergahında, Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Aşkale ana arterinde Kuzey ile Güneyi birbirine bağlayan ve ulaşımı son derece rahatlatacak olan bu tüneli en yakın zamanda vatandaşlarımıza kazandıracağız dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Üstün, “Uzun zamandır takip ettiğimiz Zigana Tüneli için inşallah sona geldik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfü Elvan’la görüşerek, tarihi İpek Yolu güzergâhında, Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Aşkale ana arterinde Kuzey ile Güneyi birleştirecek olan Zigana Tünelinin Projesinin hızlandırılmasını istedik. Bakanımızın verdiği talimatla inşallah kısa bir süre içerisinde ihalesi yapılmış ve yapımına başlanmış olacak.” Dedi.

Üstün “ Konu ile ilgili Ulaştırma, Haberleşme Denizcilik Bakanımız Lütfü Elvan ile uzun zamandır görüşüyoruz, Genel Müdürüz Cahit Turhan ile hem Zigana Tüneli için hem de diğer yatırımlar için bizzat bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Çok şükür bu gayretlerimizin neticesine ulaşmış bulunuyoruz. Bu anlamda bu projenin başından beri takipçisi olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Yıldırım’a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfü Elvan’a, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a, Trabzon Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’a, Karayolları çalışanlarımıza, emeği geçen herkese ve Türkiye genelinde bütün bu projelerin baş mimarı olan Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’a  bölge halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu tünel ulaşımımızı temel anlamda çok rahatlatarak, kış aylarında yaşanan trafik kazalarını önemli oranda azaltacak.” diyerek, yapım ihalesi için talimatı verilen Zigana Tüneli’nin tüm hemşerilerine hayırlı olmasını diledi. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Atilla Yılmaz. 10 yıl önce
Kelkit aziz köyünden sevgiler saygılar.çalışmalarınızdan dolayı ALLAH sizden razı olsun inşaallah
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06