banner333

banner309

Zigana dağındakı tesislerin tamamı değiştirilecek.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Tarihi ipek yolu üzerindeki Zigana dağında bulunan tesislerin değiştirileceğini ve bölgeni turizm kasabasına çevireceklerini söyledi

Gümüşhane 24.12.2016, 23:38
Zigana dağındakı tesislerin tamamı değiştirilecek.
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, tarihi ipek yolu üzerindeki Zigana dağında 2 bin 50 metrede bulunan tesislerin tamamının giydirme yoluyla dış cephelerinin değiştirileceğini ve bölgenin turizm kasabası haline getirileceğini söyledi.
"Siz bu dağa sahip çıkıyorsunuz, bizde size sahip çıkacağız"
Gümüşhane-Trabzon arasındaki eski karayolunun geçiş güzergahında bulunan ve dünyaca bilinen zirve noktasındaki işletme sahiplerini ziyaret ederek onlarla sohbet eden Vali Memiş, “Siz bu dağa sahip çıkıyorsunuz, biz de size sahip çıkacağız” diyerek beraberindeki kurum müdürlerine projenin hemen başlaması için talimat verdi.
Alanda onlarca yıldır dinlenme tesisi işleten vatandaşları dinleyen Vali Memiş, Gümüşhane kent merkezinde ki 15 Temmuz Zafer Meydanında yapımı devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmasının bir benzerinin de Zigana dağındaki tesislerde uygulanacağını söyledi.
"Mevcut binaların dış cepheleri yayla evleri konseptinde giydirilecek"
Vali Memiş, “Burada çok fazla bina yok. Bu bizim için en büyük avantaj. Mevcut olan binaları da dış cephelerini bizim yayla evleri konseptinde ahşap veya taş giydirme yapacağız. Bir proje yapacağız hemen. Özel İdaremiz, Turizm Bakanlığı ve Spor Bakanlığımızla el ele verip hatta vatandaşlara da yük olmayacak şekilde yapacağız” dedi.
"Elektrik hatlarını 2017'de yer altına alacağız"
Buraya hizmet eden, bu dağa sahip çıkan vatandaşlara devlet olarak kendilerinin de sahip çıkacağını dile getiren Vali Memiş, “Bu dağa bu vatandaşlarımız sahip çıkıyor. Dolayısıyla biz de onlara sahip çıkarak destekleyeceğiz. Burası zaten turizm alanı. İmar planı var. Biz bunları hemen projelendirip ödeneğini de ayarlayıp burayı nefis bir turizm kasabası haline getireceğiz inşallah. Geldikçe, gördükçe bunlara değiniyoruz. Elektriği de 2017 programında var. İnşallah elektrik hattını yer altına alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38