banner333

banner309

Vali Memiş: "Süleymaniye’ye turistik yol yapmalıyız"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kent merkezine çok yakın bir konumda bulunan ve şehrin son 15 yıldır gündeminde olan Süleymaniye Kayak Merkezini çok önemsediklerini ve öncelikli işleri arasında olduğunu söyledi.

Gümüşhane 04.01.2017, 18:00
Vali Memiş: "Süleymaniye’ye turistik yol yapmalıyız"
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kent merkezine çok yakın bir konumda bulunan ve şehrin son 15 yıldır gündeminde olan Süleymaniye Kayak Merkezini çok önemsediklerini ve öncelikli işleri arasında olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in makamında düzenlenen toplantıda gündeme gelen konuyu değerlendiren Vali Memiş, “Süleymaniye Kayak Merkezini çok önemsiyoruz. Öncelediğimiz bir iş. Ancak sırayla gidiyoruz. Doğru adımlarla gidiyoruz. Bu işi kesinlikle ihmal etmiyoruz. Biz tüm işlerimizde vites büyüttük. 100 milyonluk bir projeyi mutlaka federasyondan ve bakanlıktan projelendirip destek almamız lazım. Bunları çalışalım” dedi.

“Karşıkaya Tabiat Parkından Süleymaniye’ye yol yapacağız”

Nisan ayında Karşıkaya Tabiat Parkına teleferik inşaatına başlanacağını, Karşıyaka Tabiat Parkından da Süleymaniye Mahallesine turistik bir yol yapacaklarını ifade eden Vali Memiş, bunların hep altyapı işi olduğunu sırayla yapılacak işler olduğunu vurguladı.

“Şehirde bununla ilgili büyük bir heyecan var”

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise Süleymaniye Kayak Merkezinin hem yaz hem de kış aylarında şehrin ekonomisini destekleyeceğini belirterek, “Şehirde bununla ilgili büyük bir heyecan var. Bugüne kadar gelen uzmanların hepsi Türkiye’de en iyi kayak merkezlerinden birisi olduğunu söyledi” değerlendirmesinde bulundu.

“Burası Gümüşhane’yi şaha kaldırır”

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ise Süleymaniye’nin Gümüşhane’nin gözbebeği olduğunu ve son dönemde mahallede çok güzel işler yapıldığının altını çizerek, “Orası Gümüşhane’nin geleceği açısından çok önemli bir turizm potansiyeline sahip. Kayak merkezi konusu yıllardır gündemde. Süleymaniye’nin karın zeminde en uzun süre kaldığı yerlerden birisi olduğunu bilimsel veriler söylüyor. Kar orada uzun süre kalıyor. Kayak sporuna da ilgi artıyor. Kayak tesisleri bulunduğu şehirlerde ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Gümüşhane’nin elinde böyle bir imkan var ve şehre de çok yakın. Biz biraz yoğunluğumuzu, eforumuzu kayak merkezimiz için de harcayabiliriz. Gerekirse bu konu için uzmanları davet edebiliriz. Burası Gümüşhane’yi şaha kaldırır. Süleymaniye cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise Süleymaniye kayak merkezinin bakanlığının 2015, 2016 ve 2017 yatırım programlarına teklif edildiğini söylerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ise 1/1000 ve 1/5000’lik alt planların hemen yapılarak teleferik hatlarının nerelere kurulacağını bu planlara işlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46