banner333

banner309

Vali Memiş, Maaşını Askerlere Gönderen Esnafı Ziyaret Etti

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 1 aylık emekli maaşını Zeytin Dalı Harekâtına katılan askerlere gönderen emekli esnaf Sırrı Şeker’i iş yerinde ziyaret etti.

Gümüşhane 31.01.2018, 08:00
Vali Memiş, Maaşını Askerlere Gönderen Esnafı Ziyaret Etti
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 1 aylık emekli maaşını Zeytin Dalı Harekâtına katılan askerlere gönderen emekli esnaf Sırrı Şeker’i iş yerinde ziyaret etti.

Sırrı Şeker’in Fuadiye caddesindeki iş yerine gelen Vali Memiş burada kendisiyle bir süre sohbet etti. Afrin Operasyonunun 11. gününde olduğunu anımsatan Vali Memiş, “ Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde büyük bir kahramanlık örneği göstererek, ülkemizin sınırları dışarısında yuvalanan PKK, PYD, TPG, DAEŞ terör örgütlerini barındırmamak ve ülkemize büyük bir güvenlik tehdidi oluşturan bu terör örgütlerini o bölgelerden dışarıya atmak için operasyona başladı. Bu operasyonun başlaması ile birlikte milletimiz ordusuna, devletine, cumhurbaşkanına sonuna kadar sahip çıktığının göstergesi olarak büyük bir özveri ve fedakârlıkla operasyona katılan askerlerimize destek olmaya çalışıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde operasyona katılan Mehmetçiklere Gümüşhane’den pestil köme gönderdiklerini ve her hafta da göndereceklerini ifade eden Vali Memiş, “Bugün Afrin’de ki askerlere Kilis Jandarma Alay Komutanlığı marifetiyle ulaştığı haberini ve bilgisini aldık. Çok büyük bir memnuniyet duyduk. İnşallah onlara enerji, güç ve moral verecek. Dün de makama Sırrı Şeker abimiz geldi ve benimle özel olarak görüştü. Bir zarf uzattı bana ve bir de mektup yazmış. Ben mektubu okurken duygulandım. Afrin’de ki operasyona katılan askerlere emekli maaşını çekmiş ve bana getirdi bunu onlara ulaştır vali bey diye. Ne kadar gurur duysak azdır. Bu şehirde valilik yapmaktan yeniden ayrıca bir gurur, onur duydum.  Biz biliyoruz ki oradaki operasyona katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın tüm eksiklikleri gideriliyor. Hiçbir eksikleri yok” diye konuştu.

Türk Milletinin bu duyarlılığı ve samimiyeti olduğu müddetçe kimsenin bu devleti bölemeyeceğine dikkat çeken Vali Memiş, “Bizler ilelebet Kürt vatandaşlarımızla sonsuza kadar aynı bayrak altında, aynı devlet çatısı altında yaşamaya devam edeceğiz. Bu duyarlılık, birliktelik biz de var. Orada askerlerimiz mücadele verirken Türk milleti dualarıyla ve destekleriyle onların yanında olduğunu gösterdi. Dışarıda yaşayan bizim 700 bin civarında hemşerimiz var. Onlarda bu tür destekler için valiliğimizi mesaj ablukasına aldılar. Tüm duyarlı hemşerilerime çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Okay Memiş’in işyerinde kendisini ziyaret ederek gösterdiği duyarlılıktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Sırrı Şeker, “Bu ülke hepimizin. Burada sen ben yok, gidecek başka bir yerimiz de yok.  Onlar o çamurda, o hava şartlarında savaşırken bir yatağımızda rahatça uyuyoruz. Gördüğüm manzara karşısında çok duygulandım.  Kendi kendime ne yapabileceğimi sordum ve benim yapabileceğim katkı değil de moral olsun diye emeklilik maaşım olan bin 536 lira 30 kuruşu bağışlamayı düşündüm. Esas olan o 30 kuruştu. Benim yaptığım maddi katkı önemli değil, önemsediğim askerimize moral vermekti” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11