banner333

banner309

Vali Mayda Başarılı Öğrencileri Kabul Etti

Vali Dr. Yusuf Mayda, Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasının Erzurum bölge elemelerinde dereceye giren öğrencileri kabul etti.

Gümüşhane 26.03.2014, 15:10 26.03.2014, 15:14
Vali Mayda Başarılı Öğrencileri Kabul Etti
banner400
 Ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Şükrü Baş ile proje yarışmasında birinci olan Fatıma Beyza Vural, rehber öğretmeni Mehmet Şah Çelik, Okul Müdürü Yaşar Gül, Bebekler İçin Güvenli Oda Takip Sistemi projesi ile üçüncü olan Kelkit Yaşar İrfani Doğan Teknik Endüstri Meslek Lisesi okul Müdürü Yılmaz Çakıcı,  öğrencileri  Özkan Koç, Faruk Fidan ve rehber öğretmen Mehmet Gümrükçü ile  Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse bulundu.

Erzurum’da düzenlenen Bölge yarışmalarına katılan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatıma Beyza Vural’ın “Katı Atık Alanlarının Bitkilerle Islah Edilmesi” konulu projesi birinci olarak Ankara yapılacak final yarışmasına katılma hakkı elde etti.

Yarışmada elde ettikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Mayda Proje üretmenin öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz açısından ülkemize milletimize sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olduğunu ifade ederek “Böyle bir medeni cesaretin gösteren öğrencilerimizi, öğretmelerimizi hem de yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Sayıların da artarak sürmesini istiyorum. Burası araştırma yapmaya okumaya müsait bir il. Bir yönüyle sosyal imkânları kısıtlı, ama bu kısıtlılık bir açıdan da avantaja dönüşüyor. Öğrencilerimiz okumaya araştırmaya daha çok zaman ayırabiliyor. Dolayısıyla bu potansiyelimizin kullanılmasını istiyoruz. Bu girişimcilik vasfını sürdürmelerini istiyorum” dedi.

  BİZDEN SONRAKİ DÖNEMLERDE ÜLKEMİZİN YENİ ÖNDERLERE İHTİYACI VAR.

Vali Mayda sonraki dönemlerde ülkemizin yeni önderlere ihtiyacı olduğunu belirterek “Netice itibariyle bizden sonraki dönemlerde ülkemizin yeni önderlere ihtiyacı var. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, kendinden emin, güvenen ama bu güvenini de bilgi ve çalışma azminden alan bir nesile ihtiyacımız var. Görüyorsunuz artık eskiden büyük devletlerin yaptığı çalışmalar gündem olurdu. Küçükler seyrederdi.  Artık küreselleşme neticesinde herkes birbirini takip ediyor. Dikkat edersiniz şu an itibariyle çok ileri ülkeler arasında sayılmayan Hindistan bilişim konusunda otorite olmaya başladı. İşi çağrı merkezleriyle başlattılar. Özellikle İngiltere’deki hizmetlerin sunulduğu sektörlerin çağrı merkezleri ucuz işgücü ve İngilizceyi iyi konuşmaları nedeniyle Hindistan’a verilmişti. Bu avantajı iyi değerlendirdiler. Şuanda bilişim alanında önümüzdeki yıllarda lider olmaya aday.  Çin’i anlatmaya hiç lüzum yok. Dolayısıyla dünya artık birbirini takip eden insanlardan ülkelerden oluşuyor. Biz de Avrupa’yı, Amerika’yı, Orta Asya’yı, Rusya’yı takip etmek zorundayız.

BAŞARILI OLACAKSAK, TERCİH EDİLECEKSEK BİR SEBEBİ VE GEREKÇESİ OLMALI.

Başarıla olacaksak, tercih edileceksek bir sebebi ve gerekçesi olmalı, o gerekçe de farklılıktır.  Farklılığımız olmalı. Başkalarının yapamadığı şeyleri yapabilmeliyiz. O zaman sizi el üstünde tutarlar. Bizim temennimiz artık Türk milletinin çalışma azminin ve başarı kabiliyetinin bütün dünyaya gösterilmesi, ispatlanması. Bunlar yaptığımız ürünlerle, gösterdiğimiz başarılarla kendini gösterir. Dolayısıyla iyi bir performans bekliyoruz. Bu da tabi başta Milli Eğitim’in idarecilerin göstereceği performansla ilgili. Öğrencilerimiz ne ölçüde motive edilirse, kendileri de ne ölçüde gayret gösterir araştırma yaparlarsa totalde de biz ülke olarak sivrilir, Dünya’ya lider bir devlet oluruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Vali Mayda daha sonra yarışmada başarılı olan Öğrencilere ve rehber öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45