banner333

banner309

Şiran'da Yaban Hayvanları Unutulmuyor

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, Şiran Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneği tarafından keklik ve yaban hayvanları için yemleme çalışmaları yapılıyor.

Gümüşhane 06.02.2013, 10:41
Şiran'da Yaban Hayvanları Unutulmuyor
banner400
 Dernek üyeleri ilçede yoğun ağır geçen kış mevsiminde kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kınalı keklik ve diğer yaban hayvanları için yem operasyonu başlattı.

Araçlarıyla dağ eteklerine kadar giderek yemleme yapan dernek yönetimi, yem bırakacakları mevkilerinseçiminde avcıların kolay ulaşamayacağı, dolayısıyla hayvanın yemlenirken avlanamayacağı yerleri seçmeye özen gösteriyor.

Şiran Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ümit Özel, Elvan Gül, Fayık Mallı ve Adem Yeniçeri, zorlu yolculuklarının ardından kar örtüsü bulunmayan ağaç diplerine yemleri bırakarak yemleme çalışmalarına son verdi.

Derneğin fahri av müfettişi Adem Yeniçeri, "Kar çok yağdığı için elimizden geldiğince yaban hayatın korunmasına destek için yemleme yapıyoruz. Kaçak avlanmanın zararları ve bilinçli avlanmanın yaban hayata olan faydalarını da sürekli olarak vatandaşımıza anlatarak bilinçlendiriyoruz, keklik kene ile mücadelede de çok önemli bir rol oynadığı için avcılarımıza üzerinde durarak avlanma ihtiyaçlarını yeterince ve kurallarına göre yapmalarını tekrardan hatırlatalım." dedi.

"TAVŞAN AVLANMASI BİTTİ AVCILAR DUYARLI VE DİKKATLİ OLSUNLAR"

Avlanan vatandaşlara seslenen Yeniçeri, özellikle geçtiğimiz hafta başlayan tavşan avı yasağını hatırlatarak bu konuda avcıların duyarlı olmalarını, yakalandıkları takdirde cezai işleme tabii olacaklarını sözlerine ekledi.

"AV KORUMA ŞİRAN'DA YETERSİZ"

Av koruma kapsamında yapılan çalışmaların ilçede yetersiz kaldığına da değinen Yeniçeri, "Gümüşhane'den gelen av koruma ekiplerimiz kaçak avla mücadele konusunda iyi çalışmalar yapıyorlar fakat çoğu zaman yetersiz kalıyor. Şöyle ki buraya gelen ekip gidiş geliş mesafesi yüzünden arazide yeterince dolaşamıyor. Biz Şiran'da ne yapılacaksa kendi imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38