banner333

banner309

Şimdi Kayma Zamanı!

Doğu Karadeniz'in tek kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde son yılların en iyi kayak sezonu yaşanıyor.

Gümüşhane 18.02.2017, 22:49
Şimdi Kayma Zamanı!
banner400

Doğu Karadeniz'in tek kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde son yılların en iyi kayak sezonu yaşanıyor.

Son günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte pistte kar kalınlığı 50 santimetreyi bulurken 2 bin 100 metre rakımdaki tesisin hafta sonu ile birlikte yüzlerce kayak severi ağırlaması bekleniyor.

'Dağların Delisi' lakaplı Gümüşhaneli milli kayakçı Muzaffer Demirhan'ın adının yaşatıldığı tesislerde kayağa yeni başlayanlar için iki adet baby-lift ve 600 metre uzunluğunda telesiyej tesisi bulunuyor.

Tesis işletmecisi Murat Eroğlu gazetemize yaptığı açıklamada, sezonun geçtiğimiz yıllara göre çok daha verimli olduğunu, kar kalitesinin son derece iyi olduğunu belirterek, “Sezon boyunca pistimizde kar eksik olmadı. Son günlerde özellikle sahil kesiminde etkili olan kar yağışı Zigana Dağı’nda da etkili oldu. Bizleri de mutlu eden bu yağışla birlikte kar kalınlığı 50-6- santimetreye ulaştı. Pistteki kar snowtrak makinesiyle akşam saatlerinde eziliyor. Böylece ezilen kar daha uzun süre pistte kalıyor ve gelen misafirlerimizde kaliteli bir ortamda kayak yapmanın keyfini yaşıyor” dedi.

Tesisin hafta sonları hem kayakla hem de kızakla kaymak isteyen bölge insanının yoğun ilgisini çektiğini kaydeden Eroğlu, “Meteoroloji Cumartesi ve Pazar günü açık bir hava tahmini yaptı. Coğrafyamızın güzelliliği, beyaz örtünün tamamen kaplaması ile birlikte daha da muhteşem bir görsellik kazanıyor. Zigana’da gün batımını izlemenin tadına doyum olmuyor. Tüm doğa tutkunlarını, kayak severleri bu güzelliği yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58