banner333

banner309

Şehit Öğretmeni Şehit Edildiği Yerde Andılar

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 3 arkadaşıyla 24 Kasım Öğretmenler Gününde şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı Tunceli-Pülümür vadisinde şehit edildiği noktada andı.

Gümüşhane 25.11.2020, 10:38
Şehit Öğretmeni Şehit Edildiği Yerde Andılar
banner400

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 3 arkadaşıyla 24 Kasım Öğretmenler Gününde şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı Tunceli-Pülümür vadisinde şehit edildiği noktada andı.

Oral, arkadaşları Muhammet Yurduseven, Selçuk Hatipoğlu ve Emre Sarı ile Gümüşhane’den yola çıkarak 24 Kasım öğretmenler gününde 2017 yılında Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken terör örgütü mensuplarınca aracı durdurularak yakılan ve ardından 23 yaşında şehit edilen 8 aylık sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz öğretmeni andı.

Geçtiğimiz yıl yine aynı tarihte kamyonetin kasasında 210 kilometre boyunca götürdükleri 2,5 metre boyundaki mavi ladini karayolunun kenarına diken Oral ve arkadaşları Necmettin öğretmen, Aybüke öğretmen, tüm şehitler ve şehit öğretmenler için dua etti.

Burada yaptığı açıklamada Gümüşhane ve Trabzon'dan 4 arkadaş olarak Necmettin öğretmenin şehit edildiği noktaya geldiklerini kaydeden Oral, “2017 Temmuz'da şehit edildikten sonra bütün Öğretmenler Gününde buraya gelerek onun anısını yaşatmak adına burada olduk. Geçtiğimiz yıllarda burada Necmettin öğretmenimizin adına ağaç dikmiştik. Bu yıl da yine şehit edildiği noktaya gelerek bütün şehit öğretmenlerimizi anmak istedik. Bu anlamda başta Necmettin öğretmenimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimizin şehadetini Allah kabul eylesin” dedi.

Muhammet Yurduseven ise öğretmenler gününde başta şehit Necmettin Yılmaz olmak üzere bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, “Hepsinin ruhu şad olsun” dedi.

Selçuk Hatipoğlu da “Bizler buralara çok sık geleceğiz, gelmeye devam edeceğiz. Bizde bu topraklarda her zaman dimdik hep birlikte ayakta olacağız. Bir insanın savunmasız, kendini bu millete hizmete, eğitime, ülkenin geleceğine adamış bir kardeşimize yapmış oldukları bu katliam göz ardı edilemez. Bugünlerde bazı siyasi oluşumlar bazı şirinlikleri ön plana çıkarmaya başladılar. Ben buradan kendilerine net bir şekilde söylüyorum. Masum insanları katleden örgüt PKK’dır. PKK’da da bir siyasi partinin uzantısıdır. Kimse bunları kalkıp da bu topraklarda masum, şirin göstermeye kalkmasın. Bir olacağız, diri olacağız, her zaman var olacağız” diye konuştu.

Emre Sarı ise İstiklal Marşı’ndan bir pasaj okuyarak, “Buraya Necmettin öğretmenimizi katledildiği yerde anmak için Trabzon’dan geldik. Bu vesileyle tüm şehit olmuş öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45