banner333

banner309

Şairlerden Vali’ye Ziyaret

Gümüşhane Belediyesi ve Herfene Dergisinin ortaklığında düzenlenen, Dilaver Cebeci Şiir ödülü yarışması için Gümüşhane’ye gelen şairler Vali Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Gümüşhane 31.05.2013, 14:55
Şairlerden Vali’ye Ziyaret
banner400
 Şiir yarışmasının seçici kurulunu oluşturan, Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Günerkan Aydoğan, Ömer Faruk Beyceoğlu,  Özcan Ünlü ve Turan Tuğlu ile yarışmada dereceye giren şairlerle sohbet etti. Manas yayıncılık genel yönetmeni Şener Bulut tarafından Vali Mayda’ya Hazar şiir akşamlarının seçkilerinden oluşan bir kitap seti hediye edildi.

Vali Mayda konuşmasında ; Bugün böyle bir elit topluluğu misafir etmekten de ayrı bir zevk duyduğumu ifade etmek isterim. Gerçekten bu konuda öncü bir çalışmaydı Hazar Şiir Akşamları. Şu anda bunların tamamı kitap haline getirilmiş durumda.  Bir kültür hazinesi olarak kabul etmek benim için büyük bir mutluluk.  Gümüşhane kültür yönüyle şairi bol, yazarı bol, düşünce adamı bol, biz bu yönüyle iftihar ediyoruz. Tarihte daha önce gümüş üretimi yoğun yapılan bir il. Şu an itibariyle buna altın da eklendi. Ama biz her şeyden önce beşeri sermayeyi ön planda tutuyoruz. Pırlanta gibi insanlar yetişiyor. Bugün akşam da inşallah onlardan birini hep beraber anacağız. Bizler Valilik olarak da “Gümüşhane Değerlerini Tanıyor” projemiz var. Her ay bir şairimizi, bir yazarımızı, bir mütefekkirimizi anmak suretiyle ve sonucunda da sunulan tebliğleri kitaplaştırmak suretiyle biz de onlara karşı olan tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.  Tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Çeşitli illerden zahmet buyurdunuz geliniz. Ama bu güzel bir hizmettir, bizim Türk şiiri açısından, Türk edebiyatı açısından. Hepimiz birlikte bu alanda bir katkı sunmuş olacağız. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum, saygı sunuyorum.

Yarışmada; Ateş-i Aşk ve Ölüm isimli şiiri ile Bursa’dan Sevim Yakıcı birinci, Sessiz İnfilâk isimli şiiriyle Ankara’dan Nuray Alper ikinci, İksir ve Cezbe isimli şiiriyle Erzurum’dan Yaşar Bayar üçüncü oldu.Mansiyon ödüllerine ise , İstanbul’dan Ozan Taşdemir Cihankeş isimli şiiriyle, Şanlıurfa’dan Mahmut Nacar Niye Geldiler isimli şiiriyle, Gaziantep’ten Hakan İlhan Kurt Gün secdeye varıyor saçlarında isimli şiiriyle layık görüldüler.

Yarışmayla ilgili ödül töreni 31 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.






Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48