banner333

banner309

Saim Turan'dan Ev Pansiyonculuğu Modeli

Gümüşhane'li Saim Turan, şehrin turizminin gelişimine değer katmak için pansiyon ev modeli uygulaması ile bir çalışma başlattı. Uygulamasına kendi konaklarından başlayan Turan, "dünyada ve Türkiye'de çok örneği var, Gümüşhane'nin sürdürülebilir turizm geleceği açısından Ev Pansiyon Modelinin yaygınlaşması kalıcı bir model olacaktır", dedi.

Gümüşhane 04.10.2018, 00:21 04.10.2018, 00:41
Saim Turan'dan Ev Pansiyonculuğu Modeli
banner400

Saim Turan Gümüşhane’nin Yeşildere Köyünden hemşerimiz. Uzun yıllar Almanya’da çalıştı. Onlarca ülkeye seyahati olmuş turizmi iyi tanıyan sosyal gelişimci. Aynı zamanda, yurtdışı mesleki sosyal alandaki birikimlerini hemşerileri ile paylaşmayı seven memleket gönüllüsü.Turan Gümüşhane’nin geleneksel girişimlerden ziyade  butik projelerle turizminin daha güçlü ve sürdürülebilir seviyeye ulaşacağını ifade ediyor. Gümüşhane’nin köklü tarihi ve 3 medeniyete evsahipliği yapmış olması en büyük sermaye diyor. Turan, yurtdışındaki kazanımlarını Yeşildere köyündeki konaklarını tarihi Gümüşhane Konağı tipinde bağımsız bölümlere ayırarak tasarladığı yapıda model ev pansiyonculuğuna örnek bir çalışma yaptı. Safranbolu, Odunpazarı gibi tarihi yerlerde benzer uygulamaların olduğunu ifade ederek,Gümüşhane turizmi adına  bu tarz  yapılacak girişimleri tavsiye edersek Gümüşhanenin konaklama problemi kalmayacağı gibi coğrafi yapısı itibarı ile de butik konakların çok daha ilgi çekeceğini ifade etti. Turan, Gümüşhane valiliği üzerinden ilçelerde bu girişimi geliştirmek için eğitim vermek suretiyle yaygınlaştırabileceğimiz bu proje hemşerilerimiz için güçlü bir kaynak olacaktır. Türk milleti misafir ağırlama usul esasları bakımından bu kültüre alışıktır. Yapacağımız işlem bunu sürekli ve gelir getiren bir yapıya dönüştürmek. Bugün bazı köylerimizde  köy evlerimiz de  var. Köy evleri bu girişim için tam bir fırsat. Muhtarlar bu konuda girişimde bulunursa ev pansiyonculuğu Gümüşhane’de adeta bir sektör haline gelir dedi.
Turan son olarak burada, yurtdışı turizme de fırsat olabilecek bu sektör için önce yurt içi misafirlari ağırlama, apart temizliği bakımı, ikram usulleri konusunda Gümüşhane Üniversitemizin Turizm bölümü bu konuyu sertfikalı eğitim destekli yapmayı başarırsak alt yapısı daha güçlü bir seviye kazandırmış oluruz dedi. 
Gümüşhane’nin tanıtımı konusunda ilimize ve köyüne dönük yayınlanmış birçok eseri de bulunan, ömrünün büyük bir kısmını aynı zamanda başta sigara olmak üzere zararlı alışkanlıklara karşı mücadele ile geçiren memleket sevdalısı Saim Turan bey, son olarak bizim konağımızdaki “Ev Pansiyonu Uygulamamızı bu konuda girişimde bulunabilecek herkese ziyarete açık olup, bu konuda deneyimlerimizle kılavuzluk yapamaya hazırız,  dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48