banner333

banner309

Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları

Gümüşhane’nin 2 bin 300 rakımlı Ziyaret Tepe bölgesinde Likarpa toplayan doğaseverlerin oluşturduğu muhteşem manzara Rize’nin meşhur çay bahçelerini andırdı.

Gümüşhane 11.09.2023, 11:16
Rize’nin çay bahçesi değil Gümüşhane dağları
banner400

Kentte 2 haftada bir doğa yürüyüşü yapan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) bu haftaki etkinliğini piknik havasında Zigana dağlarının devamı olan Ziyaret Tepeye gerçekleştirdi.

Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü sınırlarındaki Godanas Ormanları dört yol mevkiine araçlarıyla ulaşan 38 doğasever buradan çam ağaçlarının kokusu arasında yürüyüşlerine başladı.

Yüksek rakıma rağmen devasa çam ağaçlarının içerisinden Gelinkaya-Zigana-Cebeli üçgeninde kalan 2 bin 300 metre rakımlı Ziyaret Tepe mevkiine ulaşan sporcular burada oldukça fazla olan ve bölgede mavi altın olarak bilinen Likarpa toplamaya başladı.

Yanlarında getirdikleri kaplarla toplaması oldukça zahmetli olan Likarpa’yı toplamak için yamaca dağılan sporcuların o andaki görüntüsü Rize’nin eğimli arazilerinde çay toplayanların görüntüsünü andıran bir manzara ortaya çıkardı.

Bölgede doğal olarak yetişen ve hem sağlık hem de lezzet açısından büyük bir değer taşıyan şifa deposu yaban mersinini topladıktan sonra yine doğal olarak yetişen ahududu toplayan sporcular kara demlikte çay içip piknik havasındaki etkinliklerini aynı yoldan geri dönerek sonlandırdı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut orman bakımından oldukça zengin olan ve her yıl mutlaka etkinlik düzenledikleri Godanas Ormanlarından başladıklarını belirterek "Çam ağaçlarının enfes kokusu arasında Zigana-Cebeli-Gelinkaya üçgeninde kalan Ziyaret Tepe'ye yürürken kurallara meydana okuyan devasa çam ağaçları arasında büyük keyif aldık. Zirvede bölgenin nadide meyvesi olan şifa deposu Likarpa meyvesiyle dolu alanlara ulaştıktan sonra herkes elinde getirdiği kabını dağ çileğiyle doldururken koyu sohbetlere dalıp günün keyfini çıkardı. Piknik havasında geçen 7 kilometrelik yürüyüşümüze katılan tüm doğasever dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52