banner333

banner309

Pirahmet Kavşağı Kazalara Davetiye Çıkarıyor, Kavşak Uzun Araçlara Geçit Vermiyor!

Gümüşhane'nin sayılı kaza kara noktalarından biri olan,Gümüşhane-Erzincan-Bayburt karayolunun kesiştiği Pirahmet köyü kavşağı,tehlike saçmaya devam ediyor.

Gümüşhane 21.03.2017, 08:44
Pirahmet Kavşağı Kazalara Davetiye Çıkarıyor, Kavşak Uzun Araçlara Geçit Vermiyor!
banner400

Gümüşhane'nin sayılı kaza kara noktalarından biri olan,Gümüşhane-Erzincan-Bayburt karayolunun kesiştiği Pirahmet köyü kavşağı,tehlike saçmaya devam ediyor.

Gümüşhaneyi Doğu illerine bağlayan ve sürekli ölümlü, yaralanmalı kazaların meydana geldiği, Gümüşhane-Bayburt-Erzincan karayolunun kesiştiği Pirahmet kavşağında, geçici olarak yapılan kavşak ihtiyaçlara cevap vermiyor.
Bu aylarda yapım çalışmalarının başlayacağı söylenen Köprülü ve sinyalizasyonlu kavşakta ise çalışmalar  henüz başlamış değil.

KAMULAŞTIRMA SORUNU VE YETKİLİLERİN İLGİSİZLİĞİ NEDENİYLE PROJENİN YAPIMI 10 YILLARDIR ERTELENİYOR!!
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Projesi ve ihale aşaması tamamlandığı halde siyasilerin ilgisizliği ve aşılamayan kamulaştırma sorunları nedeniyle 10 yıllardır yapım çalışmalarına bir türlü başlanamayan, yapımı ertelenen tartışmalı kavşakta, vatandaşların ve sürücülerin tepkileri üzerine geçtiğimiz yıl geçici çözüm olarak, alanda dolgu yapılarak geçici pratik kavşak yapılmıştı.

KARAYOLLARI TARAFINDAN GEÇİCİ OLARAK YAPTIRILAN PRATİK ÇÖZÜM KAVŞAKTAN UZUN ARAÇLAR GEÇEMİYOR!
Geçici pratik çözüm olarak Karayolları tarafından yaptırılan kavşak, uzun araçların ve özellikle uzun dorseli TIR'ların geçişlerinde zorlanmalarına neden olurken, Gümüşhane-Bayburt karayolunda trafik akışının aksamasına ve beraberinde kaza riski de oluşmasına neden olunca, kavşak ile ilgili eleştiri ve tartışmaları da yeniden gündeme getirdi.

KARAYOLLARI YETKİLİLERİ, GEÇİCİ KAVŞAĞIN STANDARTLARA UYGUN OLARAK YAPILDIĞINI SÖYLÜYOR
Yetkililer, geçici kavşakla ilgili tüm hesapların doğru olarak uygulandığını, söz konusu alanda köprülü ve sinyalizasyonlu kavşak yapılana kadar geçici kavşağın ihtiyaçlara cevap vereceğini ifade ettiler.

SÜRÜCÜLER AYNI GÖRÜŞTE DEĞİL
Geçici kavşağın kaza riskini eskiye oranla azaltığını, ancak uzun araçların kavşaktan geçişi sırasında kaza tehlikesinin hâla devam ettiğini belirten sürücü vatandaşlar;
"Geçtiğimiz günlerde Viyadük betonu taşıyan 3 TIR, girdiği kavşakta 3-4 manevra yaparak ancak dönebildi. 
Kavşak diğer uzun araçlara ve TIR'lara geçit vermiyor. Bu durum Gümüşhane-Bayburt karayolunda trafik akışının dakikalarca durması ve karşı yönlerden süratli gelen araçlar için büyük kaza riski demek.Yeni kazaların meydana gelmemesi için kavşakta ivedilikle teknik ve fiziki önlemlerin alınmasını istiyoruz" dediler.

KAVŞAKTA  SIK SIK KAZALAR YAŞANIYORDU.
Söz konusu kavşakta daha önceleri yaz sezonlarında, özelllikle Bayram tatili gidiş ve dönüşlerinde onlarca maddi hasarlı trafik kazalarının yaşanmasına, ölüm ve yaralanmaların meydana gelmesine rağmen, kavşakta hiç bir önleyici ve fiziki tedbirin alınmaması sürücülerin ve vatandaşların büyük tepkilerine neden oluyordu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPIM ÇALIŞMALARI NEZAMAN BAŞLAYACAK?
Söz konusu alanda geçici çözüm olarak yaptırılan geçici pratik kavşağın yerine bu aylarda köprülü ve sinyalizasyonlu kavşağın yapım çalışmalarının baslanacağı söylenmiş, ancak şuana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmaması, Köprülü kavşağın yapım çalışmalarının nezaman başlayacağı ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01