banner333

banner309

Pazar Yeri Meydana Dönüşsün

Gümüşhane’de uzun yıllar Tekel binası olarak hizmet verdikten sonra, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye devam eden binanın kaldırılması gündeme geldi.

Gümüşhane 11.09.2018, 13:24
Pazar Yeri Meydana Dönüşsün
banner400

Gümüşhane’de uzun yıllar Tekel binası olarak hizmet verdikten sonra, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye devam eden binanın kaldırılması gündeme geldi.

Belediye tarafından yapımına devam edilen ve Gümüşhane’nin son dönemde ki en büyük projelerinden biri olan modern pazar yeri inşaatının önünde bulunan ve ilerleyen zamanlarda buradaki yoğunluğa engel olacağı gözlenen binanın kaldırılması buradaki alana rahat bir nefes aldıracak. Bu sayede Gümüşhane yeni bir meydana daha kavuşacak.

Binada hali hazırda hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki 112 Acil İstasyon Merkezinde ki yeni binasına taşınarak hizmet verebileceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in bu konuda girişimde bulunduğu, Milletvekillerinin de projeye inanarak Başkan Çimen’e desteğinin olması gerektiği belirtildi. Vekillerin Sağlık Bakanı ile görüşmesi, halinde Gümüşhane’nin yeni bir meydan kazanabileceği kaydedildi. ilgili diğer kurumların da Başkan Çimen’e destek vermesi gerektiğini ifade ediliyor.

Binanın buradan kaldırılacak olmasının doğru bir karar olacağını ifade eden vatandaşlar, “Şehrimizde yıllarca Tekel binası olarak hizmet veren bu binanın kaldırılması çok doğru bir karar olacaktır. Burada kalmasının bir anlamı yok. Pazaryeri inşaatı bittiğinde bu bölge çok yoğun olacak. Gerek araç gerekse insan trafiği sıkışıklığa neden olacak. Aynı şekilde bu alanda yoğun bir konut artışı oldu. Bina üst kısmındaki konutlara ve öğrenci yurduna çıkan bir yol var. Ancak bu yol çok dar. Binanın buradan kaldırılması bu durumun da önüne geçecektir. Ayrıca binanın yıkılmasıyla oluşacak olan güzel bir şekilde değerlendirilebilir. Binanın yıkılması hemen arkasında bulunan tarihi konaklarımızın da günyüzüne çıkmasını sağlayacaktır. Belediye Başkanımızın bu konuda girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Ancak kendisinin yalnız bırakılmaması gerekiyor. Gerek siyasilerimizin gerekse idarecilerimizin bu konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dediler.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Mustafa duman ankara 6 yıl önce
Bence o binanın yerine sekiz on katlı yeni bir bina yapmak gerekir. Yanlarında boşluk bırakmadan
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46