banner333

banner309

Örnek Davranış

Gümüşhane Kanuni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerinden Siyah Kurdele.

Gümüşhane 15.05.2014, 16:13 15.05.2014, 16:15
Örnek Davranış
banner400

            Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen ve yüreklere derin bir acı bırakan o kara günün ardından kaybettiğimiz 282 vatandaşımız için tüm Türkiye yas içinde.

Üç günlük ulusal yasın ardından tüm ülkede bayraklar yarıya indirildi. Tarihe acı bir gün olarak geçen bu felaket sonrası bir duyarlı hareket’te Gümüşhane Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden geldi.

Manisa Soma’da bir linyit madeninde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında şehit olan kardeşlerimiz adına siyah kurdele dağıtan öğrencilerimizin bu asil davranışı takdir topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve diğer personeli ziyaret eden öğrenciler tüm personelin yakasına siyah kurdele taktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şahinkaya; “Ülke olarak derin bir acı yaşadığımız bu zor günleri milletimizin metaneti, sabrı ve duası ile aşacağız. Ülkemizde 3 günlük ulusal yas ilan edilmiş, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilmiş ve ulusal yas nedeniyle resmi tören dışındaki 19 Mayıs kutlamaları da iptal edilmiştir. Öğrencilerimizin bu asil davranışı karşısında bu aziz milletin her zorlukta bir bütün olarak kenetlendiğini, zorlukları metanetle aştığının bir nişanesi olarak gözlerimizi yaşartmış ve aynı zamanda bizleri gururlandırmıştır.  Rabbim bu maden faciasında ekmekleri uğruna hayatını kaybeden kardeşlerimizin şehitlik makamını ali eder inşallah. Rabbim ülkemize böylesi acılar bir daha yaşatmasın. Bu acı bizi birbirimize kenetlesin. Hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48