banner333

banner309

Miraç Kandili Mesajları

Gümüşhane'de 10 Mart tarihinde idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 09.03.2021, 23:57
Miraç Kandili Mesajları
banner400

Gümüşhane'de 10 Mart tarihinde idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, Hz. Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.
Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için sağlık, huzur, esenlik ve ulvi bir yükselişe vesile olmasını temenni ediyor, değerli Gümüşhanelilerin Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Kandil geceleri; toplumumuzun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı özel gecelerdir. 

Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili’ ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miracın özünde; her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık ve yüce mertebelere erişme vardır. 

Bugün bizlere düşen; miracın ruhu, manası, hikmeti ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek ve bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak dünya hayatındaki vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandili’nin; insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler; değerli hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam Âleminin kandilini tebrik ederiz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. 
Başkan Çimen, Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu kaydederek, mesajında şunları kaydetti: “Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.  Miraç kandili de alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili'nin de bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm İslam aliminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kandiller, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir. Böylesi özel gün ve gecelerin aramızdaki birlik ve beraberliği pekiştireceğine yürekten inanıyorum. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in makamların en yücesinde sonsuz kudret sahibi olan Rabbimiz ile aracısız bir şekilde buluşmasını ifade eden ‘Miraç’, en mübarek gecelerin başında gelmektedir. Bu manevi değeri yüksek olan geceyi bir kez daha idrak etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Rabbimizin lütuf ve iyiliğinin daha fazla hissedildiği Miraç’ın özünde, her türlü kötülükten arınma, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır. Bu kutlu günün anlamına ve maneviyatına uygun olarak kalplerdeki zenginliği arttırmayı fırsat bilmeli, bol bol dua etmeli ve hatalarımızın affı için de tövbe etmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, başta Gümüşhane halkımız ile Gümüşhane Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bu hayırlı gecede gönül bağlarımızı, muhabbetimizi, kardeşliğimizi her zamankinden daha sağlam ve sıkı bir şekilde güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kandil gecelerinden ikincisini yani Miraç Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı; O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu; bütün İslam alemine sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet ve huzur getirsin.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı aziz milletimizin miracını kutlar, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bugün, Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını duayla idrak ediyoruz. Miraç; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi halidir. Aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatıdır. İsra ve Miraç hadisesi yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüvenidir. 

Miraç Kandil; manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır. Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç’ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. 

Gerek ülkemizdeki, gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç; tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. 

Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir. Bu düşüncelerle büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.” 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09