banner333

banner309

Köse, Kürtün ve Şiran Kaymakamları Değişti

Gümüşhane’nin Köse, Kürtün ve Şiran ilçelerinin Kaymakamları değişti. Kararnamede Şiran ilçesine Kaymakam atanmadı.

Gümüşhane 14.07.2020, 09:13
Köse, Kürtün ve Şiran Kaymakamları Değişti
banner400

Gümüşhane’nin Köse, Kürtün ve Şiran ilçelerinin Kaymakamları değişti. Kararnamede Şiran ilçesine Kaymakam atanmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü resmi gazetede yayımlanan atama kararnamesiyle Gümüşhane’de bazı kaymakamların görev yeri değişti.

Kararnameye göre Köse Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat Van Vali Yardımcılığına, Kürtün Kaymakamı Mehmet Göze Şırnak'ın Güçlükonak Kaymakamlığına ve Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi Ardahan'ın Hanak Kaymakamlığına atandı.

Aynı kararnameyle Köse Kaymakamlığına Çanakkale'nin Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Kürtün Kaymakamlığına Mersin'in Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat atanırken Şiran Kaymakamlığına atama yapılmadı. 

Kürtün Kaymakamı Mustafa Ayvat kimdir?

Aslen Konya-Taşkentli olan Mustafa AYVAT, 7 Nisan 1989 tarihinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Yalvaç’ta, üniversite eğitimini Ankara’da Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Memuriyete, yaklaşık 2 yıl çalıştığı Adıyaman ili Kâhta ilçesi Vergi Dairesi Müdürlüğünde Gelir Uzman Yardımcısı olarak başladı. Akabinde 2013 yılının Mayıs ayında Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak aynı yılın Aralık ayında Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığında Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

2015 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Afyonkarahisar Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Afyonkarahisar ilinde Valilik stajını, Ankara ilinde Mülkiye Teftiş stajını, İzmir – Kemalpaşa ve Kastamonu – Taşköprü ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını yaptı. Sırasıyla Ordu – Korgan, Afyonkarahisar – Bolvadin, Isparta – Gönen, Kastamonu – Ağlı, Giresun – Doğankent ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2017 yılında “Yurtdışı Stajı” kapsamında İngiltere’nin Leicester şehrine gönderildi ve University of Leicester’da 8 ay süreyle yabancı dil eğitimi aldı. İngiltere – Londra Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğunda “Büyükelçilik Stajı” kapsamında çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulundu. Yurt Dışı Staj Raporunu “Birleşik Krallık Seçim Sistemi” üzerine yaptı.

Köse Kaymakamı İbrahim Gültekin kimdir?

1987 yılında Niğde ilinin Ulukışla ilçesi Emirler Köyü'nde dünyaya geldi. İlköğretim tahsilini Emirler Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulunda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi-İktisat bölümünden mezun oldu.

 

2011 yılında Maliye Bakanlığı'nda gelir uzman yardımcısı olarak başladığı memuriyet hayatına, gelir uzmanı olarak devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 104. dönem Mülki İdare Amirliğine, 2015 yılında Kayseri Kaymakam adayı olarak intisap etti. Kayseri valiliğinde il stajını, Niğde-Bor ve Rize- Pazar' da kaymakamlık stajını tamamladı. Isparta- Şarkikaraağaç, Kayseri- Tomarza, Kayseri- Yeşilhisar, Tokat- Reşadiye'de kaymakam vekilliği yaptı.

8 ay süreyle Fransa'da Sorbonne Üniversitesi’nde dil eğitimi gördüğü sırada çeşitli Fransız kurumlarında ve Türkiye Paris Büyükelçiliği ve Paris Başkonsolosluğunda incelemelerde bulundu.Yurt dışında bulunduğu süre içinde ‘’Türkiye’de Üst Düzey Yöneticilerin Eğitimi’’ üzerine kaymakamlık tezi yazdı. 

Ankara’da düzenlenen 104.dönem Kaymakamlık Kursunu ‘’üstün başarı’’ ile tamamlayan Kaymakam İbrahim GÜLTEKİN 22/10/2018 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile Bozcaada Kaymakamlığına, 14.07.2020 tarihli Resmi Gazetedeki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Köse ilçesine atanmıştır."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09