banner333

banner309

Kent Konseyi Eylül Dönemi Genel Kurulunu Tamamladı

Kent Konseyi Eylül Dönemi Genel Kurulunu Tamamladı

Gümüşhane 29.09.2018, 14:30
Kent Konseyi Eylül Dönemi Genel Kurulunu Tamamladı
banner400

Gümüşhane Kent Konseyi’nin  eylül dönemi genel kurul toplantısı 27 Eylül 2018 Perşembe günü Gümüşhane Belediyesi Nikah salonunda yapıldı.

Genel kurul toplantısına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Salantur, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay, kent konseyi yürütme ve genel kurul  üyeleri ile kadın meclisi yürütme ve genel kurul üyeleri katıldı.

Genel kurulda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve  şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunuşu sonrasında konuşan Başkan Hasan Pir, son bir yıl içinde yapılan çalışmaları sunu eşliğinde anlattı.

Kent konseylerinin Türk demokrasisi için çok önemli kuruluşlar olduğunu vurgulayan Hasan Pir, bu bağlamda Gümüşhane Kent Konseyi’nin de Gümüşhane için çok yararlı çalışmalara imza attığını ifade etti.

Genel kurulda bir konuşma yapan Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay; kent konseyi oluşumunun gerekliliğini vurgulayarak konseyin Gümüşhane’de yararlı işlere imza attığını belirtti. Akçay; kadın meclisi olarak, yaptıkları plan çerçevesinde çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Divan yazmanlığını Selami Öktem ve Arzu Ertürk’ün yaptığı genel kurul toplantısında Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) başkanı Serkan Kaya tarafından gündeme getirilen ve kısa zamanda bütün Gümüşhanelilerden kabul gören ve Gümüşhane Belediye Meclisi tarafından da resmen kabul edilen “Dünya Gümüşhaneliler Günü”  için Gümüşhane’de bulunan tüm belediyelere ve Gümüşhane’de kurulu bulunan tüm siyasi partilere de mektup yazılarak destek istenmesine oy birliği ile karar verildi.

Genel kurulda “Gümüşhane eğitim, kültür ve kitap” çalışma grubunun kurulmasına karar verilirken, Gümüşhane Kent Konseyi’nin, kurulu olan veya kurulacak olan kent konseyi birliklerine üye olmasına da oy birliği ile karar verildi.

Genel kurulda söz alan üyelerden Sinan Akçay; yaptığı konuşmada Gümüşhane yeni devlet hastanesinin durumu, binaların dışa açılan doğalgaz borularının durumu, şehir içinde balkonlardan çevreyi kirletici atık silkeleme durumu, baz istasyonlarının kent merkezindeki zararlı kurulumları ile ilgili konularda da kent konseyinin çalışma yapmasını istedi.

Üyelerden Duygu Sena Kurt da yaptığı teklifle nüfusunun yarısı öğrenci olan Gümüşhane’de öğrencilere yönelik çalışmaların artırılmasını istedi.

Gündemin sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kent konseyi yönetimine ve üyelerine, kadın meclisi yönetimine ve üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında kent konseyi görüşlerinin belediye çalışmalarına ışık tuttuğunu belirtti. Özellikle ortak akıl noktasındaki çalışmaların bundan sonra da kendilerine ışık tutacağını belirten Başkan Çimen; Kent konseyinden gelen görüşleri bekletmeden hemen ilk meclis toplantısının en başında görüştüklerini belirterek kent konseyinden Gümüşhane için daha çok görüş beklediklerini ifade etti.

Genel kurul toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası başkan Hasan Pir’in üyelere teşekkürü ile sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09