banner333

banner309

Kar Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü

Yurtta etkili olan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde doluluk oranı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

Gümüşhane 14.01.2013, 14:50
Kar Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü
banner400

 Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2100 rakımlı Zigana Dağı'nın Gümüşhane'nin Torul ilçesi kesimindeki Gümüşkayak Tesisleri'nde kar kalınlığının bir metreye ulaştığını söyledi.

Karın gecikmeli de olsa yağmasından dolayı turizmcilerin yüzünün güldüğünü dile getiren Aslan, "Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Gümüşkayak Tesisleri'nde doluluk oranı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Tesislerde doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olması hem bizim hem de tesis sahibinin yüzünü güldürdü" dedi.

Bu yıl karın geç yağdığını belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Zigana kış turizmi için Doğu Karadeniz'in en önemli kayak merkezidir. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Gümüşhanelilerin buluşma noktasıdır. Gümüşkayak Tesisleri'ne ulaşmada herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi çevre illere yakın olması açısından da elverişli ve rahatlıkla kullanılabilecek durumdadır. 2100 rakımlı Zigana Dağı zirvesindeki kayak tesislerimiz etkili olan kar yağışı sonrası gerek kayak gerekse kış turizmini sevenler için önemli bir buluşma merkezidir. Zigana bir markadır. Müdürlük olarak daha iyi hizmet vermek için gerekli özen gösterilmektedir."

-Kayak yapmak isteyenler için her türlü imkan var-

Gümüşkayak Tesisleri İşletmecisi Mehmet Eroğlu ise tesislerinde hafta içi yüzde 60 olan doluluk oranının hafta sonu yüzde 80'in üzerine çıktığını ifade ederek, "150 yatak kapasitemiz, 20 bungalov tipi evimiz, salon ve lokantamızla müşterilerimize en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Kasım ayında beklediğimiz karın ocak ayına sarkması kış turizmi ve kayakseverleri mutlu ettiği gibi bizlerin de yüzünü güldürdü" dedi.

Kayak yapmak isteyenler için her türlü imkana sahip olduklarını da kaydeden Eroğlu, "150 çift kayak ve kayak malzememizin mevcut olduğu tesislerimizde 2 kar motoru ve kızaklarımızın yanı sıra kış sporları için gereken tüm malzemeler mevcut" diye konuştu.

Hafta sonu tatilini tesislerde kayak yaparak geçirenler ise bir yandan kayağın, diğer yandan da doğanın tadını çıkardı, keyifli vakit geçirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11