banner333

banner309

Havaalanı Konusunda Üvey Evlatız !

Geçtiğimiz hafta açılışları yapılan, 2 senede bitirilen Bingöl ve Şırnak Şerafettin Elçi havaalanın ardından, Hakkari Yüksekova havaalanınında kısa süre içersinde açılacak olması, Gümüşhane havaalanı üvey evlat mı sorusunu akıllara getirdi.

Gümüşhane 16.07.2013, 02:40
Havaalanı Konusunda Üvey Evlatız !
banner400

Geçtiğimiz hafta sonu Güneydoğu’da Bingöl ve Şırnak havaalanı açılışları oldu. Bu ülkemiz adına güzel ve sevindirici bir gelişmedir. Hatta  2 yıl gibi kısa sürede yapılmasıda demekki istenince oluyormuş dedirten bir olaydır.

Açılan havaalanlarını biraz inceleyecek olursak, Bingöl Hava alanı 2010 yılında alt yapı çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alana  39 milyon liraya mal edilerek  12 Temmuz 2013 de hizmete girdi.

Şırnak havaalanı, İdil ve Cizre ilçeleri arasına inşaa edildi. 2 yıl gibi kısa sürede bitirilerek hizmete açıldı. Ayrıca hava alanına daha önce bölücülükden ceza alan ve cenaze töreni  PKK şovuna dönen Şerafettin Elçi adı verildi.

Hakkari Yüksekova havalanı yapımına 3 yıl önce başlandı. 2-3 ay içersinde hizmete açılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl PKK Terör örgütü tarfından 11 iş makinasının yakılması nedeniyle çalışmalara ara verildi. Ancak çalışmaları son dönem hız kazandı ve 2013 yılı içersinde hizmete girecek.

Açılan ve açılacak olan havaalanları ülkemize hayırlı olsun. Bu havaalanlarının açıldığı şehirler arası mesafeler ise Hakkari-Şırnak 192 km, Bingöl-Şırnak 350 km, Hakkari-Bingöl ise 500 km mesafedeler, 500 km ‘lik mesafeye 3 hava alanı yapan hükümetimizi tebrik ederiz.

Şimdi gelelim yıllardır kaderine terk edilen, şu an bölgedeki hayvanların otlama mekanı haline gelen Köse Salyazı hava alanına. Hava alanının pisti yaklaşık 20 yıl önce il özel idaresi tarafında yapılmış ve o şekilde bırakılmış. Gümüşhane ve Bayburt ilinin en büyük arzusu olan hava alanı için yıllardır bir çivi çakılmamıştır.  Şimdi Gümüşhane havaalanından 20 yıl sonra başlanıp jet hızı ile bitirilen havaalanlarını göz önüne alınca, Gümüşhane 11 yıllık hükümetimiz  gözünde üvet evlat mı sorusunu sormakdan kendimizi alamıyoruz. Sayın Başbakanımız Bingöl havaalanı açılışında,” Bingöl denince demokrasi akla gelir” dedi. Bingöl’ün referandumdaki ve seçimdeki performasnından bahsetti.  Sayın başbakanımıza Gümüşhane’de Ak Parti’nin kuruludğu günden bu yana silme oy aldığını Türkiye birincisi olduğunu, referandumda rekor evet oyu aldığını sayın vekillerimiz hatırlatsa iyi olur kanısındayız.

Hakkari ve Şırnak illerini inceleyecek olursak iki ilin toplam 7 milletvekilinin 6’sı bölücü örgüt propagandası yapan BDP’li olup sadece 1 Ak Parti milletvekili vardır. Bingöl ilinde ise Ak Parti 2-1 BDP’ye karşı öndedir. Bu kriterlerde göz önüne alınırsa Gümüşhanemiz Ak Parti iktidarının en büyük destekçesi olmasına karşın hava alanı projesinde istenilen adımlar atılmamıştır. Hava alanı ile alakalı olarak sadece 2012 yılı Ulaştırma bakanlığının kitabına girmiş ve Bayburt’tak biri açılışda Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ucu açık şekilde “Köse Salyazı Havaalanı orta vadeli planlar içersindedir” diyerek  kapalı ve belirsiz bir açıklama yapmıştır.

Krıtik hizmetlerde hep sona kalan ilimiz havaalanı projesindede sona kalmak üzeredir. Gümüşhaneliler  ilin ekonomisine, katma değerine katkı sağlayacak hava alalanlarının bir an önce yapılmasını istiyor. Ülke’de bölücü faaliyetlerde bulunanların isimleri havaalanlarına verilirken,Gümüşhane’de havaalanımıza bir tabela dahi asılmadı. Hava alanı için hizmet alım kriterinin ne olduğunu anlamış değiliz. Mesafe diyeceğiz ancak 500 km mesafeye 3 hava alanı jet hızıyla yapılabiliyor. Hükümete yakınlık diyeceğiz ancak havaalanı yapılan iller tabiri caizse bölücü partinin kalesi konumundalar.

İşin özetine gelecek olursak, ülkemizin her yerine hizmet mutlak suretle gitsin. Ancak Adaletli şekilde gitsin. Yıllar önce pisti oluşan Köse Salyazı havaalanı en doğal ve öncellikli isteğimiz , ilimizin ekonomik ve sosyo-kültürel alanda kurtulıuş reçetesidir. İlimizin önceliğidir. Gümüşhaneli havaalanı konusunda tabiri caizse Ağza çalınacak bir tutam bal değil, vekillerimiz ve hükümetimizden ciddi icraat beklemektedir.

Serkan Kaya- Haber 29


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (9)
Türker yeniçeri 11 yıl önce
Hz. Peygamber (s.a.v.) öyle buyurdu; "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."
cahit 11 yıl önce
şimdi, Gümüşhane için havaalanı dediğimizde kendi adamlarımız bile diyorlar ki fizibil deği.Yani diyoruz yani bir yanda trabzon bir yanda erzizncan varken Gümüşhaneden uçak kalkmaz inmez ey tamamdizimizi kırıp uturuyoz aşşa.E sonra Bingöle,şırnaka havaalanı alıyor.Onların yanına bakıyoruz.Malatya var, diyarbakır, abtma vs. o zaman ...Yok babam yok bize sıra gelmez...
asdfgh 11 yıl önce
sen uçakla kimi getireceksin g haneye daha bi takımını ligde tutamıyosun 1 ligde ekibin var havaalanın olsa gelecek takımlar direk g haneye uçakla gelir ama bunu düşünecek kapasite yok gümüşhane iş adamlarında size binlerce kez yazıklar olsun allah bildiği gibi etsin sizin gibi insanlar olmaz göz göre göre cinayet işliyosunuz bi takım ya fazla değil ayakta tutamıyosunuz
Yücel Olgun 11 yıl önce
Öncelikle haber29 gazetesine Havaalanı mevzunu gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum.Gümüşhane üvey evlat mı? Güzel bir başlık üvey evlat olsada iyi, ya kardeşim siz ne diyorsunuz bir tarafta Erzincanlı Bakanımız Binali Yıldırım bir tarafta ise siyasette en güçlü Lobisi olan Trabzon varken sizce ikisinin ortasında kalan bir Gümüşhane’ye bu iktidar Havaalanı yapar mı? Bizi temsil edenler yalnız şunu diye bilirler, kardeşim görmüyormusunuz Gümüşhane Trabzon- Gümüşhane Bayburt arası harıl harıl duble yollar yapılıyor, tabiiki yapılsın yol medeniyettir ama şunu bilin ki bu yalnız Gümüşhane’ye özgü bir çalışma değil ülkenin her tarafına yapılıyor. Ne kadar ilginç değil mi? Doğu bölgesine Havaalanı yapmak istiyorsun bütün araç ve gereçlerini yakıyorlar istemiyoruz diyorlar yinede yapıyorsun, diğer bir İle bakıyorsun Ülkesini ve Milletini bu derece seven bir nesili bağrında yetiştiren ve bu iktidarı 10 yıl boyunca rekor oy vererek destekleyen Gümüşhaneye gelince havaalanı yok. Ey GÜMÜŞHANEM sen daha çok “ HAVAALANI” beklersin ne diyelim iyi nöbetler
cengiz atar 11 yıl önce
Bizim vekiller bu işi yapamaz boşa uğraşmayın zaten yapmak istedikleri de yok ikiside Trabzon sevdalısı zaten onlar Trabzonlu abilerine karşı gelemezler şayet gelirseler bir daha vekil olamayacaklarını çok iyi biliyorlar, bırakın onlar sağda solda konuşarak Trabzonsporun kupasını istesinler
Faruk Kuş 11 yıl önce
Sözüm ona bir pankart için paçavra lafını kullananlar mesele havaalanı olunca ne diyecekler çok merak ediyorum.Hakkari-Şırnak-Bingöl bile kısa sürede havaalanına kavuşunca acaba yüzleri kızarıyormu ?
gürhan 11 yıl önce
geçen hafta şirandaa sözüm ona festival oldu bizde 17 yıldır devam eden yol çalışmasını sorduk sayın vekil ve belediye başkanı bizleri vatan haini ilan etti ne çapulculuğumuz kaldı nede anarşistliğimiz şimdi kalkmış birileri hava alanı diyor akıllı olun valla yetkililer duymasın sizi astırırlar biz bir yolun hesabını veremedik siz hava alanı diyorsunuz akıllı olun beyler
İDRİS SOYLU 11 yıl önce
Gümüşhane ve Gümüşhaneli olarak bizler cantada keklik olduğumuz süre gümüşhanemiz ne havaalanı nede 100 metre bölünmüş bir yola kavuşamaz.Gümüşhaneyi İstanbuldan yöneterek birşeyler kazandırıllmaz. bırakın ithal vekilleri özümüze dönelim gercek gümüşhane sevdalılarını öncü yapalım.belki Gümüşhanemize bir civi cakılır. Rabbim tüm Gümüşhanelilerin yardımcısı olsun.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01