banner333

banner309

Gümüşhane’nin üreten kadınları bir araya geldi

Gümüşhane’nin üreten kadınları Asya’mın Hobi Evi kurucusu Nuriye Çetin’in öncülüğünde Gümüşeller Kadın Kooperatifi’nin de desteğiyle bir araya geldi.

Gümüşhane 20.10.2022, 09:12
Gümüşhane’nin üreten kadınları bir araya geldi
banner400

Gümüşhane’de kendi el emeği ve göz nuru ürünlerini sosyal medya ve diğer platformlar üzerinden satarak aile ekonomilerine katkı sağlayan üreten kadınlar Gümüşeller Cafe ve Restaurant’ta bir araya geldi. 

Asya’mın Hobi Evi kurucusu Nuriye Çetin’in öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmada üreten kadınlar bir araya gelerek hem tanıştılar hem de tecrübelerini paylaşarak güçlendiler. 

Ürettiklerini satmakta zorluk çeken ve alıcılara ulaşım noktasında sorun yaşayan kadınların ürünlerini bu vesile ile satacaklarını söyleyen Asya’mın Hobi Evi kurucusu Nuriye Çetin, Gümüşeller Kadın Kooperatifi’ne teşekkür ederek, kadının kadına desteğiyle üreten kadınların daha da güçleneceğini söyledi. 

“Bütün kadınlara destek olacağız”

Etkinlikte konuşan Asya’mın Hobi Evi kurucusu Nuriye Çetin, “Şu anda burada bulunan 16 tane ev hanımımız var ve hepsi el emeği göz nuru ürünleriyle evine katkı sağlıyor. Hepsinin sosyal medyada sayfası var ve oradan satış sağlıyorlar. Çoğu birbirini tanımıyor, bu etkinlikle hem tanışma olsun hem de toplu olarak herkes el emeğini getirsin birbirilerini takip etsinler ve destek olsunlar dedim. Ben de onların ürünlerini kim ne yaparsa yapsın getirecekler ben bunların satışını yapacağım. Hem sosyal medya, hem yurtiçi hem yurtdışı satışlarını gerçekleştireceğim ve bu buluşmaları belirli aralıklarla tekrarlayacağız. Bize burada ev sahipliği yapan Gümüşeller Kadın Kooperatifine teşekkür ediyorum, kadın kadına destektir diyerek bize kapılarını açtılar. Örgüyü yapamayan, lif öremeyen kadınlarımız Asya’nın Hobi Evine gelip bizden eğitim alabilirler, bütün kadınlara destek olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü